Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Futás közben minden lépésnél...

Futás közben minden lépésnél fáj az a sípcsontom közepe, amire éppen rálépek. El van gyengülve, vagy ez normális?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja minden héten 3x10 percet futok közepes tempóval, viszont minden lépésnél futás közben fáj az a sípcsontom, amire éppen rálépek. Azon a részen, ahol nem takarja izom, csak bőr. De ez nem bőrfájdalom, mert ha nyomkodom vagy hozzáérek nem fáj, csak ha kap egy kis terhelést a csont.

Ez nagyjából a 3. hét közepén jött elő azóta minden futásnál ez van.

189 cm vagyok, 20 éves fiú, és 84 kiló. Csak a hasamon van egy kis felesleg, de semmi komoly éppenhogy. Tehát az sem merül fel, hogy a nagy testsúlyom terhelné.

A cipőm is egy nike downshifter 6-os, tehát nagyon vastag puha szivacsos rész az alja. (nem vagánykodásból írtam, csak ezt is ki szerettem volna zárni, hogy esetleg arra asszociáljatok, hogy a cipőm nem alkalmas futásra)

Az étrendem változatosnak mondható, mindig van benne zöldség, gyümölcs és többféle hús is. Magnézium tablettát is szoktam inni időnként.

Ma már attól féltem, hogy egy lépésnél egyszercsak kettétörik a sípcsontom. (persze ez már csak vészmadárkodás)

El fog múlni, vagy ez valami komolyabb baj?

2018. júl. 8. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Facebookon van egy csoport, hogy Fitten egész évben Kollyval - esetleg oda írd ki a kérdésed, ott sok a futó, tudnak majd segíteni.
2018. júl. 8. 21:25
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:

Sok minden lehet, de nem feltétlen izom van ott azt jól írtad, hanem ínak tapadnak, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy lehet komoly baj is, ezért inkább egy sportorvost kell felkeresni.

Sajnos nagyon sok olyan eset van, ahol elkezdenek sportolni, fáj valahol és azt gondolják megerőltetés, vagy izomláz, de az pár nap alatt, max 1 hét múlva rendeződik. Ha nem múlik el, akkor másra kell gondolni, lehet izomszakadás is, csak mondjuk kisugárzik oda.

Remélem, hogy magától elmúlik, de én mindenképpen felkeresnék orvost. Sokszor csak MR-en derül ki, hogy pontosan mi a baj, most a kolléganőm is ilyen cipőben jár, ő is azt hitte, hogy izomláz, de megnézte 2 orvos is és hát sokkal bonyolultabb, mint gondolta volna, gyulladás, folyadék és egy bizonytalan göb van benne, amiről nem tudják micsoda.

2018. júl. 8. 22:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Hasonló gondom kezdődött mostanában, túlerőltetés, nem megfelelő cipő, több oka is lehet. Pihentetést, jegelést, gyógytornát javasolnak rá, esetleg gyulladáscsökkentőt, krémeket.

Egyébként a cipő minőségétől függetlenül lehet alkalmatlan a te lábadnak, többféle cipő van, ha lehetőséged van, akkor menj el egy lábállás diagnosztika vizsgálatra, ott megnézik, milyen cipő kéne neked. Nekem valószínűbb a túlerőltetés, mert idén jobban rákapcsoltam, aztán a testem persze jelez, hogy vegyek vissza, úgyhogy most kénytelen vagyok átvariálni az edzéseimet, jobban kímélni a lábat, más területre edzeni addig, amíg ez javul.

Ha a cipő teljesen kizárható (tehát a lábállás diagnosztika sem mutat mást), akkor neked is az edzéseket kell átvariálni.

2018. júl. 11. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!