4 éve és 1 hónapja is megütöttem a jobb sípcsontom közepét. Nagyon lassúnak tűnik a jabulás. Normális ez?
2013 őszén egy péntek délután, drótkötélpályán egy hosszú lesiklás végén az érkezést egy farönkön a talpam helyett véletlenül a jobb sípcsontommal tompítottam. Iszonyatosan fájt, ráállni sem tudtam a jobb lábamra, de vastag ruhazatom miatt nem néztem meg a területet, hanem hazamentem. Otthon az érintés, a nadrágok és a harisnya levétele is szörnyű fájdalommal járt. A bőrömön felületes horzsolt seb, és kicsi, körülírt, kb 200 forintosnyi duzzanat látszott. Fájdalomcsillapítót vettem be, és hideg vizes ruháztam reggelig. Másnapra a duzzanat kb zöld diónyira fokozódot, és kb fél tenyérnyi bőrpír jelent meg. A spontán fájdalom enyhült, de a terület érintése, és ha ráálltam a lábamra erős, éles fájdalommal járt. Nem mentem orvoshoz mert szombat volt, és egészségügyi dolgozóként úgy gondoltam ez nem ügyeleti eset. 2 napig pihentettem a lábam. Hétfőre kicsit enyhült a duzzanat, a bőrpír és a fájdalom, amit én az egyértelmű javulás jelének gondoltam, ezért dolgozni mentem /álló munka/. Ezt követően haematoma alakult ki, mely felszívódott, viszont nagyon lelassult a gyógyulás. Kb 4 hónap múlva is még fájt a jobb lábam, ha ráléptem, az ütés helyén pedig egy kb. 1,5x1,5 cm-es, csontkemény, fájdalmas duzzanat maradt vissza. Ahonnan nem nőtt szőr. Kb 6 hónappal az ütés után, amikor már csak érzékeny volt a duzzanat, és újra tudtam szőrteleníteni, egy velem azonos munkakörű kollégámnak megmutattam a lábam, aki azt mondta ez szerinte egy callus, mert meg volt repedve a csont, csak én marha lábon kihordtam. Már minden mindegy alapon nem fordultam orvoshoz. A callusnak gondolt dolog még 2016 őszén is egyértelműen tapintható, oldalnézetből pedig kicsit látható volt, de márt fájdalmatlan, és a szőr is újra ugyanúgy nőtt a bőrömön, mint körülötte.
Jelenleg az a panaszom, hogy 1 hónapja, azaz 2017 szeptember közepén elestem a lépcsőn felfelé. A jobb sipcsontom ugyanott megütöttem, de sokkal kisebb erővel. Megint duzzanat, fájdalom, stb. Most ott tart, hogy a haematoma kezd felszívódni, tapogatni még nem bírom, hogy kemény vagy puha-e a duzzanat. Amiatt aggódok, mert a ruha vagy a takaró érintése is fáj, illetve nem tudok úgy menni, jogy minden második lépésnél (jobb láb) ne nyilaljon bele a fájdalom. Elviselhető, nem kell fájdaloncsillapítót szednem, de zavaró.
32 éves, normál testelkatú, egészséges nő vagyok.
Forduljak orvoshoz? Van értelme? Nem röhögnek ki a traumatológián egy 4 éves és 1 hónapos sérüléssel? Vagy magától is meggyógyul? Ha igen, kb. mennyi idő?
Kedves Isti123!
Aztóta újabb másfél év telt el. Még mindig van ott egy kemény duzzanat, de már nem fáj sem ha rálépek, sem ha hozzáérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!