Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bűntudatom van ha nem megyek...

Bűntudatom van ha nem megyek edzeni, de nagyon rottyon vagyok. Baj, ha kihagyok egy napot?

Figyelt kérdés
Mar a múlt héten is kimaradt egy,így edzettem heti 2 napot.Rengeteget dolgozok,ami mentálisan és fizikálisan is leterhelt,és az utóbbi időben 5 óránál nem alszok többet.Alig bírom ma nyitva tartani a szemem munka közben,buszon elaludtam.Úgy érzem nagyon elfáradtam,hasam is fáj már két napja,az étvágyam az megnőtt.Viszont borzasztó az az érzés hogy ha nem megyek akkor mi lesz a következménye főleg most hogy már a második héten hagyok ki a három napból egyet...
okt. 26. 06:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Szó szerint semmi nem lesz a következménye. Én heti 1x járok. Régen heti 2 volt. Kösz, formám rendben vagy.

Amúgy ha fáratan meg kialvatlanul mész az erősen sérülésveszelyes. Aztán majd nem mész hetekig.

De visszakrédeznék: mi lesz ha kimarad? Szerinted mi?

(Mert amúgy semmi)

okt. 26. 09:08
 2/8 A kérdező kommentje:

1es!Nem tudom.Felek meghizok,nem lesz szép a fenekem,a karom.

Heti 1x? És úgy is fejlődsz?

Olyan jó lenne ha ilyen felfogasom lenne,mint neked.Olyan jó lenne ilyen lazán felfogni de ez a bűntudat borzasztó..

okt. 26. 09:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz tőle... Inkább beszélgetned kellene egy hozzáértővel az ideáidról, a testképedről, és a félelmeidről...
okt. 26. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondolom közben terápián kezelik a szorongásodat.

Addig is a folyamat alatt annyit tudsz hogy arra koncentrálsz hogy nem a "mi a jo az agyadnak" hanem "mi a jó a testednek". A testednek az a jó első körben, a legalapabb szükséglet hogy

- egészséges vagy, változatosan táplálkozol, minimalizálod a stresszt, eleget alszol.

Na ha ezek megvannak azután jöhet minden más.

okt. 26. 10:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Nincsen kezelve a szorongasom sajnos,mert nincsen pénzem olyan kiadásokra,mint a pszichológus..örülök,ha kijovok hónap végén😅

Csak nehéz nyilván,így ex evészavarosként.Talan a probléma gyökere itt kezdődik.

Köszönöm a válaszokat,meg próbálom a kisördögöt elzavarni a gondolataimbol,de nem könnyű,az az igazság.Mindig attól félek mások mit fognak gondolni,vajon egyből látják ha két napig többet eszek hogy akkor most én hiztam ez idő alatt vagy ha nem megyek edzeni csak heti kettoszor akkor más látja hogy osszeestem,mert én mindig látom magamon és csak akkor látom magam szépnek ha csak alig eszek es mellé edzem

És ilyenkor mikor nem edzek mindig félek többet eszek mert vannak napok amikor ehesebb vagyok

okt. 26. 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Úgy akarod leélni az életed, hogy állandóan azon agyalsz, hogy mit gondolnak mások, vagy boldogan akarsz élni a börödben?

Valahol olvastam ezt:

Dönts úgy, hogy jobbá teszed az életed.

Döntsd el, hogy úgy legyen minden ahogy eddig volt, vagy változzon...

Aztán kezdj el másként gondolkodni mint eddig...

Kezdj el magadra szeretettel nézni, kezdd magad annak látni aki vagy, nem pedig annak, akinek mások látnak...

Nem lesz könnyű, csak szólok...

Mert eddigi életedben elhitted, elhitették veled, hogy az vagy aminek gondolnak, olyan vagy amilyennek megítélnek.

Ezért neked kell erősnek és kitartónak lenned, és nem szabad meghátrálnod.

Lehet hogy eltávolodnak tőled bizonyos emberek, megeshet hogy elveszítesz barátoknak vélt társakat, de ne aggódj, értük nem kár.

Az élet sosem vesz el mellőled olyat akinek helye van melletted, csak azokat ültetik szét aki hátráltatnak.

Akivel már nincs dolgotok egymással.

De kapsz helyettük új barátokat, olyan útitársakat, akik már a megváltozott, új személyiségedet ismerik meg, és fogadják el benned. Akiknek nem kell magyarázkodni, bizonygatni hogy mit miért teszel, érzel, vagy gondolsz, mert velük tiszta lappal indulhatsz, és nem kell játszmáznod a figyelmükért.

Szóval dönts, és élj is a szerint.

Tudod mikor a kígyó levedli a régi bőrét, sosem próbál meg visszabújni bele, bármennyire is a sajátja volt eddig...

Az élet ad helyette egy másikat ami kényelmesebb számára.

A változást nem tudod megállítani, de a hozzáállásodon tudsz dolgozni, és ez a lényeg...

okt. 26. 14:56
 7/8 A kérdező kommentje:
6os ez most mérhetetlenül jól esett,köszönöm.És igyekszek,talán egyszer nem fog érdekelni más véleménye,és nem fogok szorongani amiatt ha többet eszek,vagy nem megyek el edzeni.Talán végre egyszer kiszabadulok ebből a "börtönből"amibe vagyok.
okt. 26. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ismerős az érzés, nem mindig fér bele az edzés. Pihend ki magad amikor lehetőséged van rá, és menj edzeni amikor úgy ahogy kipihented magad és lehetőséged van rá. Nem az a baj amikor rövidebb időszakokat kihagysz, hanem az amikor hosszabbakat. Amikor nincs rá lehetőséged, akkor nyilván nem mész. Amikor teljesen hulla vagy akkor sem, ez is rendbe van. A baj az, hogy amikor lenne időd és hulla sem vagy, akkor sem mész, mert már úgy is mindegy. Nem mindegy. Szóval próbálj minél rövidebb időszakokat kihagyni, de belehalni sem kell. Amint adott a lehetőség menj és folytasd!
okt. 26. 22:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!