Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mivel fejleszthetném a gyorsas...

Mivel fejleszthetném a gyorsaságomat? (Harcművészet)

Figyelt kérdés
Milyen gyakorlatokat tudnátok mondani, amivel az ütési és rúgási gyorsaságomat tudnám fejleszteni?
2010. nov. 4. 02:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Mindent, ami idáig elhangzott.:) Ami megy egyedül, azt napi szinten akár többször is megcsinálom. De ha van rá alkalom, megkérek valakit a családból, hogy segítsen. Ekkor különböző feladatokat is szoktam csinálni, pl. tapsra, amilyen gyorsan csak tudok ráütök vagy rúgok a zsákra, vagy ha valaki még pluszban tud segíteni, akkor pontkesztyűre. Vagy épp egyéb feladatokat csatolok hozzá, pl fekvőtámasz helyzetben vagyok lent és tapsra felpattanok, aztán durr bele, vagy ugyanez guggolásból, vagy akármilyen más pozícióból.:) A pontkesztyűzést amúgy jobban kedvelem, mert ilyenkor megkérem az illetőt, hogy közben mozogjon, mint a küzdelemben, azért úgy mégis életszerűbb. Tehát evvel a reflexeim így gyorsulnak, a technikák is, meg jobb lesz a robbanékonyságom is. Emellett ha magamban vagyok, lábsúllyal és kézsúllyal is ugyanazokat szoktam gyakorolni, mint amúgy. Vagy épp, gumit kötök a lábamhoz, vagy a kezemhez és ugyanezek.

Amúgy úgy szoktam, hogy először csak egyet-egyet ütök (végig veszem az alapütéseket) meg rúgok (ugyanúgy az alaprúgások) amilyen gyorsan csak tudok, aztán meg kombinációkban ugyanez, de egyszerre max 5 ütéssel/rúgással. Edzésen meg ugye csinálja az ember, amit megszokott.:) Ezek persze mind a rendes edzés mellett. Na meg sok küzdelem és erősítés (fekvő, guggolás, hasizom, hátizom).:) Hát mindenesetre eddig beválik a dolog.:D Egyre kevésbé látszik az az 1-2 év kihagyás (szerencsére).:)

2010. nov. 17. 22:56
 12/15 anonim ***** válasza:

Nagyon köszönöm a válaszod, sokat jelentenek a tapasztalataid! Örülök neki, hogy sikerült ilyen gyors fejlődéshez alkalmas edzésmódokat találnod.

Sok sikert kívánok továbbra is Utadon!

2010. nov. 18. 02:25
 13/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!:)

És még egyszer köszönöm a sok segítséget!:)

2010. nov. 20. 00:13
 14/15 anonim válasza:
egyértelmű capoeira
2011. ápr. 24. 23:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Hogy jött ide a capoeira?:D
2011. ápr. 25. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!