Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kezdjem hosszútávfutásnál...

Hogy kezdjem hosszútávfutásnál a kb. fél évnyi kihagyást?

Figyelt kérdés
25 éves srác vagyok. Igazából tavaly novemberben és decemberben mentek a 15 kilométerek és a fél maratoni távok is heti többször 4 perces tempóban is.. Viszont azóta lebedegedtem és elhanyagoltam magam úgy, hogy szinte semmit sem mozogtam azóta, fel is szedtem jó pár kilót. Hogy térjek vissza az edzésekbe egy ilyen kihagyás után?

aug. 13. 06:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Én sportoló vagyok, május elején szenvedtem sérülést, ami miatt kihagytam a szezon végét, és az utolsó 2 hónapban elég erőteljesen gyógytornáztam, de futást vagy ahhoz hasonló mozgásokat nem végezhettem. Kosarasként pedig számomra elég fontos, h sokat és különböző tempóváltásokat bírjak futásból. Julius közepén kezdtem el a Start running for Beginners appot használni, a 3.-4. szintjéről, és nekem segített visszajönni. Én nyilván nem hagytam ki az éltemből más testre való mozgásokat, pl hasra rengeteget edzettem, ha már futni nem tudtam. De most augusztusra, a felkészülési időszakra (egész hónapban heti 12 edzést foglal magába) már jó formában vagyok, és szenvedős a sok ezés, de ez mindenkinek.

Ajánlom, hogy próbáld ki, plusz más appokat a test többi részére. Sok sikert!

17/L

aug. 13. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Valamennyire hasonló helyzetben vagyok, régen futottam aztán pár évet kihagytam és jól meghíztam és most kezdtem újra.

Nem fogok hazudni nem jó érzés lesz hogy sokkal lassabb/gyengébb vagy mint korábban és ehhez nehéz hozzászokni, nehéz elfogadni.

Én azt ajánlanám hogy menj el heti párszor (3-4) futni, nem nagy távot, nem gyors tempóban, csak hogy visszaszokj a futáshoz, és hogy "felmérd" hogy mégis mennyit tudsz futni. Aztán szép lassan növeld a távot. Persze nagyon vigyázz nehogy lesérülj megint.

szept. 28. 12:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Ugy ahogy a legelején elkezdted.

Talán lehetsz kicsit intenzivebb.

szept. 28. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!