Hogy kezdjem hosszútávfutásnál a kb. fél évnyi kihagyást?
Én sportoló vagyok, május elején szenvedtem sérülést, ami miatt kihagytam a szezon végét, és az utolsó 2 hónapban elég erőteljesen gyógytornáztam, de futást vagy ahhoz hasonló mozgásokat nem végezhettem. Kosarasként pedig számomra elég fontos, h sokat és különböző tempóváltásokat bírjak futásból. Julius közepén kezdtem el a Start running for Beginners appot használni, a 3.-4. szintjéről, és nekem segített visszajönni. Én nyilván nem hagytam ki az éltemből más testre való mozgásokat, pl hasra rengeteget edzettem, ha már futni nem tudtam. De most augusztusra, a felkészülési időszakra (egész hónapban heti 12 edzést foglal magába) már jó formában vagyok, és szenvedős a sok ezés, de ez mindenkinek.
Ajánlom, hogy próbáld ki, plusz más appokat a test többi részére. Sok sikert!
17/L
Valamennyire hasonló helyzetben vagyok, régen futottam aztán pár évet kihagytam és jól meghíztam és most kezdtem újra.
Nem fogok hazudni nem jó érzés lesz hogy sokkal lassabb/gyengébb vagy mint korábban és ehhez nehéz hozzászokni, nehéz elfogadni.
Én azt ajánlanám hogy menj el heti párszor (3-4) futni, nem nagy távot, nem gyors tempóban, csak hogy visszaszokj a futáshoz, és hogy "felmérd" hogy mégis mennyit tudsz futni. Aztán szép lassan növeld a távot. Persze nagyon vigyázz nehogy lesérülj megint.
Ugy ahogy a legelején elkezdted.
Talán lehetsz kicsit intenzivebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!