Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő boulderezőként hogy...

Kezdő boulderezőként hogy küzdhetném le a szorongást?

Figyelt kérdés

10 éve nem sportoltam körülbelül, mentálisan is nagyon durván mélyponton voltam. Terápiára járok már, és ég és föld a különbség.

Egyik barátnőm elvitt 2 hete falat mászni. Ő már régóta jár, nekem ez volt az első, nagyon élveztem, viszont:

összesen 3 kezdő pályát tudtam csinálni (az egyikről le is estem), annyira szorongtam, hogy rengeteg férfi van ott (én 29/N), és néztek elég sokat. Direkt próbáltam várni, hogy ők is másszanak, akkor nekem könnyebb, de ugye ezt nem lehet így csinálni mindig.

Ilyen edzős csoportos órára nem szeretnék menni, viszont szívesen megpróbálnám egyedül, csak egy a fránya szorongás ne lenne...

Akik másznak, tőletek kérdezem, hogy ti hogy kezeltétek ezt a szorongást? Mi segített benne?

Olyan teljesítménykényszer van bennem, hogy még a legegyszerűbb pályák is nehezen mennek...

Illetve, hogy annyian néznek. :( Pedig délelőtt mentünk, nem voltak olyan sokan.

aug. 12. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyakorlás kell.
aug. 12. 20:25
 2/6 sh4rk válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom hogyha tetszik meg érdekel a sportág, akkor az elején pont hogy leköti a figyelmet (az elsajátítása meg hogy jobb legyél edzésről edzésre). Szinte minden sportban vannak mások is ott vagy velük sportolsz szóval szerintem konzultálj a pszichológussal erről, alapból 29 évesen nőként nem kéne új legyen hogy adott esetben megbámulnak.
aug. 13. 00:49
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megfogadom!:)

Alapból nem kellene új legyen, de a mentális dologhoz beletartozik nálam, hogy 28 évesen kezdtem új életet, akkor lettem igazán szabad a gyerekkori börtönömből. Filmbe illő traumatizált gyerekkor, érzelmi bántalmazás, mentálisan komoly betegséggel élő csdaládtagok.

Szóval most tanulom újra a világot, mi hogy működik normálisan.

aug. 13. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Vegyél be edzés előtt egy MagneB6-ot, nekem ez sokat segített, oldja a stresszt, ráadásul egészséges.

Meg próbálj olyankor menni, amikor kevesebben vannak. És gondolj arra, hogy másnak se megy jobban.

aug. 14. 12:15
 5/6 sh4rk válasza:
100%
Második vagyok. Hogy megy a sportolás azóta?:) Annyit hozzátennék hogy ilyen esetben amit leírtál én biztos hogy a csoportos órára mennék és megpróbálnék szembenézni a "szorongással". A magnézium-citrát meg a jelenlét technika (mindfulness meditáció refocushoz) valóban elveheti az élét a testi tüneteknek bár tudom milyen mikor masszív gombóccal a torokban próbálsz operálni..
okt. 5. 05:48
 6/6 A kérdező kommentje:

De aranyos vagy, hogy kérdezted, nagyon jól esik.

Sajnos nem tudtam elmenni. Az élet más területén is rengeteg nehézség volt, és kb. így majdnem összeomlottam.

Viszont pont ma néztem, hogy oké, egy kezdő edzést megpróbálok. Kis lépésekben kell haladnom. :)

okt. 30. 08:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!