Milyen sportágakat vennétek ki az olimpia programjából és miért vennétek ki?
Sziasztok!
Nyilván kik vagyunk mi... kis porszemek, semmi súlyunk e kérdésben, épp ezért valahol egy teoretikus kérdés. Mégis elkezdtem azon gondolkodni, mely sportágaknak nem látom helyét a programban.
Van elképzelésem és megvan a magam indoka, hogy miért azt gondolom, amit.
Ti mit vennétek ki? Milyen oknál fogva?
Egy másik kérdés:
ugye a BOM, meg hasonló intézmények a 2024-es pesti olimpia előkészítését szolgálták. Másképp: ha ez megvalósul, most a magyar fővárosban lenne a játék. Ti gondoltatok már erre?
Mit gondoltok, milyenek lennének a fővárosiak mindennapjai és mely versenyeket hol rendeznének, ha így lett volna?
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm az eddigi válaszokat; s ahogy nézem, felőletek már nem is nagyon lenne sportág a végére.
Megosztom, én mit vennék ki, nyugodtan fejtsétek ki a véleményetek ezek kapcsán is.
1. Taek won do; ugye alapvetően ez egy koreai, lábtechnikára alapozó ágazat. A versenysportban szerintem semmi értéke nincs, mert a kéz teljesen csökevényes. Kb az jut eszembe, amikor két T-rex néz egymással szemben, úgy lóg a kacsójuk. Alapvetően az egész logika defektes nekem, mert nekem ez egy rúgkapálózás. Elismerem, hogy munka van mögötte, de ebben a formában nem olimpia-kompatibilis
2. Golf: A játékosok számára nem érték az olimpia. A PGA a lényeg. Ehhez képest nagyon sok helyet igényel a 18 lyuk, és igen "igényes" a környezeti elemekre a megrendezése. Szerintem hagyjuk meg a golfot a fontosnak is tartott tornáknak.
3. Tenisz: az eset hasonló a golfhoz, annyi eltéréssel, hogy a tenisz jobban szem előtt van. A sok pálya nagyon sok helyet vesz el. Emellé még 6 kör, ki tudja, összesen hány meccs... A játékosok nagyrésze kifacsarva jön ide, egy betétprogram nekik az olimpia. Zverev már most sinnerékkel együtt Kanadában meccsel. Számukra a fontos torna a 4 GS és a mastersek és max az évvégi VB. A páros meg még faramucibb. Összekényszerít olyan játékosokat, akik soha az életben nem néznek amúgy egymásra, csak itt kötelező, mert egy nemzethez tartoznak. Marozsán-Fucsó páros az életben nem jött volna össze; egyik sem párosozó, de ha igen, nem egymással. Babos Timi meg nem magyarral állna össze, hanem egy ideig ugye Mladenic-csal, utána most talán ukrán a partnere?! Egyszerűen el kell fogadni, a teniszezők számára az olimpia "nem érték", és a környezeti elemek itt is problémásak.
Labdarúgás.
Annyira nem érdekel az eb/vb magyar vonatkozás meg a döntők nekem bövelelegek.
A vizi polot is untam.
A szörf sem mozgatottmeg.
Betenném a kötélhuzást,mert régen is bennt volt.
Kick-box k1:mert látvanyos és valoban verekednek nem úgy mint a sk,hk,nagyjaból fk,ahol technka számit.
Golf:nem láttam,pedig érdekelt volna.
A break:hát vegyesek az érzéseim...nem olimpia kompatibilis.
Ez lovas dolog nehéz kérdés.
Egyrész ha nem sportolun velük akkor értelmüket vesztik. Hobbi álattá alacsonyitottuk őket,miota nem huzzáknaz ekét.
Mehetnek az állatkertbe...
És az meg már had zavarjon,hogy az olipiai aranyam eluszik mert valaki bestresszelte a lovat amivel menni fogok.
Mondjuk szerintem ha már valaki indul 5tusában akkor az ország kitudná vinni a lovat saját költségen, ennyire egy ország sem csoró. Ha megis akkor minek küld bárkit oda.
Ellentétben a sportolval akit ez valoban rosszul érintene ahogy az arany eluszása is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!