Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan álljak hozzá mentálisan...

Fapato2 kérdése:

Hogyan álljak hozzá mentálisan a boxhoz és fejlődjek minél kevesebb idő alatt minél többet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb egy hónapja elkezdtem box eddzésekre járni, korábban több küzdő sporra is jártam, utoljára muay thaioztam majdnem 1 évet, ezt kb 6 éve hagytam ott, de ezeket csak hobbiszinten űztem, ezután nagyon keveset eddzettem szinte semmit. A fő kérdésem inkább az lenne, hogyan erősítsem meg magam mentálisan és, hogyan álljak a sparringokhoz meg, ahhoz, hogy ütéseket fogok kapni, kicsit félek attól, hogy pl orrom törik és deformálódik stb, egyébként milyen eséllyel és mik történhetnek, amik sérülésnek mondhatóak? Nem sok sparring eddzésem volt még, de megfigyeltem, hogy nem szívesen baszok oda másnak, a versenyzőktől tartok, ha énis elkezdek durvábbakat ütni ők mégdurvábbat fognak, a hobbistáknak meg nem akarok fájdalmat okozni(ez jellemző a technikás eddzésekre is), kivéve, ha az ellenfelem valami olyat tesz, ami nagyon nem tettszik és agresszív, akkor előjön kicsit az adrenalin, ideges leszek és szinte meg akarom verni az ellenfelem, dehát nyílván nem teszem, de ekkor komolyodok meg a feladatra igazán. Ami még eszembe jutott, hogy a fizikai fájdalom nem szokott megviselni, de egy komolyabb bekapott ütés után átfut pár negatív gondolat az agyamon és, ahogy egyre több szépen lassan dőlök össze stb, ezek ellen mit tudok tenni? Szeretném komolyan venni én is egy "állat lenni" később, ha van bennem potenciál, akár versenyezni, mit kell ehhez tennem?

júl. 29. 23:24
 1/5 A kérdező kommentje:
Nemtudom lényeges-e, de 19f
júl. 29. 23:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát a leírtak alapján ez nem a te sportod.
júl. 29. 23:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Tényleg így lenne? Akkor viszont egy megoldás kéne arra,hogy "az én sportom legyen", mivel nagyon szeretem. Jó pár matchet végignéztém és nagyon sok highlightsot, contententet és tutorialt néztem és nézek a mai napig. Kell, hogy legyen mód arra, hogy ezen változtatni tudjak.

júl. 30. 00:09
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Idővel megszokod. Hülyeség amit a kettes ír, senki nem boxolónak születik. Azaz de, van olyan de azt vagy Tysonnak vagy Alinak hívják! 😁

Jó tréning pl erre ha egy edzőtársadat megkéred, hogy nem nagy erőből de üsse a fejedet, te pedig állod és szokod azt, hogy ütést kapsz. Ennek nem az a lényege, hogy bucira verje a fejedet, hanem a megszokás. De mondom idővel egyre bevállalósabb leszel ahogy te is erősödsz!

Ja még valami. A nyakadat külön is erősítsd. Vanbak erre spéci gyakorlatok. Ha bika nyakad van az rengeteget elvezet a rázkódasból és kevésbé érzed az ütés erejét. Érezni fogod azért de kicsivel jobb lesz!

júl. 30. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Én boxolok, és van saját komplett edzőtermem otthon is az alagsorban, ha otthon akarok edzeni a haverokkal, és nem az egyesület boxcsarnokában. Írj priviben hol laksz, hány éves vagy, magasságod, súlyod, mióta boxolsz, stb, és talán felmérhetlek mit lehet kihozni belőled. Egyelőre beszarinak tűnsz, és nem egy tökös boxoló srácnak.
júl. 31. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!