Miért mutat többet a mérleg edzés után, mint előtte?
Kérdés: mennyire ismerted ki adott mérleg szeszélyeit? Az én mérlegemnek pl. olyan törvényszerűsége van, hogy első ráállásra mindig 1,4 kg-val többet mutat, mint akárhányszor ráállva utána. Tessék: 88,1 kg... aztán 86,7 kg. Kivéve, ha közben jól megrázom, mert akkor kezdi a játékát elölről. Ha ettől eltérő számokat akarok kapni, akkor kénytelen vagyok kicsit odább tenni, ahol cseppet másképp lejt a parketta. És lám: 87,9 kg vagyok. Arról ne is beszéljünk, mire képes egy digitális mérleg, ha kezd merülni az elem. Ami meg anyámék ezer éves rugós mérlegét illeti, kb. bármit mérhetek rajta attól függően, merre dőlök egy kicsit, vagy mennyire állok a szélére / közepére. Álltam már életemben további mérlegeken is, további eltérő eredményekkel. Ergo értelmetlen a tizedeseket annyira komolyan venni.
Egyébként nem biztos, hogy annyi távozik izzadással, amennyit gondolsz, nem hiszem, hogy olyan egzaktul ki lett az valaha is mérve. Viszonylag megbízhatónak tűnik az a mérleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!