Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy mióta...

Miért van az, hogy mióta tornázok és figyelek az étrendre, többet mutat a mérleg mint előtte?

Figyelt kérdés

Sokkal jobban érzem magam mióta tornázok, sőt feszesebbnek is (plank edzést csinálom, mellette nyújtok és pár aerobic gyakorlat combra és fenékre-mindezt itthon). Viszont a mérleg többet mutat mint előtte.

Rosszul csinálok valamit? Vagy csak kardiózzak? Az étrendre is odafigyelek, kizártam az édességet, sok gyümölcs és zöldség ill. teljes kiörlésű dolgokat vontam be.

+15 kg felesleg van rajtam (szülés utáni 5. hónapban vagyok és szoptatok) és szeretnék tenni valamit, hogy ez a sok plusz eltűnjön! Köszi a válaszokat! :)

2019. dec. 31. 09:48
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Vagy hízol, vagy nem megfelelő az időtáv két mérés között.
2019. dec. 31. 09:49
 2/10 anonim ***** válasza:
13%
En is sokkal kevesebbet eszek, es 2kival tobbet mutat a merleg, kiderult terhes vagyok. A cicim meg van nagyon duzzadva es gondolom vizet tartok vissza meg székletem sincs, hiaba szedek hashajtot. Mit csinaljak hogy ne mutasson tobbet a merleg, es mitol hizok ha nem is eszek, csak joval kevesebbet?
2019. dec. 31. 09:50
 3/10 A kérdező kommentje:

Kedves #1-es. Naponta mérem magam :D Tudom, h nem szabad, de na... Milyen időközönkent mérjem magam amúgy?

#2-es. Ha terhes vagy, akkor 9 hónapig csak többet fog mutatni a mérleg.

2019. dec. 31. 10:05
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
Mennyi idő után, mennyivel többet?
2019. dec. 31. 10:07
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
#10.05 A napi mérésekből nem lehet értelmes következtetést levonni, mert a testtömeg ingadozik. Nőkre ez fokozottan érvényes, mert a havi vérzés komoly "súlynövekedést" okoz. (Ez téged pillanatnyilag talán nem érint.) Azt javaslom, olyan adatokat hasonlíts össze, melyek között kb. 30 nap telt el.
2019. dec. 31. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Mert gyenge voltál és most nő az izom.
2019. dec. 31. 11:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem izmosodni akarok, hanem fogyni...
2019. dec. 31. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
22%

Napi mérés értelmetlen, a súly 2-3 kgt is ingadozhat konkrét hízàs- fogyàs nélkül.

Ha relevàns eredményt akarsz, havonta egyszer mérj. De legalàbb 2 hét különbséggel. Ha ilyenkor csökkenő tendenciàt mutat a súlyod, akkor rendben. Napi méréssel csak magaddal szúrsz ki mert stresszelni fog. Vérzés körül se érdemes, mert több vizet tart vissza a szervezet.

2020. jan. 1. 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Izomlázad volt-e? Mert ha volt, akkor bizony izmosodsz.
2020. jan. 1. 17:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Izomlaz volt bőven :D
2020. jan. 4. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!