Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Enyhébb bokasérülésnél a...

Enyhébb bokasérülésnél a pihentetés mire vonatkozik?

Figyelt kérdés
Futni nem lehet, de pl. sétálhatok annyit, amennyit egyébként szoktam?
máj. 26. 01:03
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Köszi!

Szalagsérülésnél három fokozat van: 1. szalagok megnyúlása 2. részleges szalagszakadás 3. teljes szalagszakadás

A szalaghúzódás egyenlő a szalagok megnyúlásával, vagy nem ugyanaz a két dolog?

máj. 31. 06:36
 22/34 anonim ***** válasza:
Igen, neked valószínűleg az 1. fokozat van.
máj. 31. 06:48
 23/34 A kérdező kommentje:
Igen, de azt nem értem, hogy van olyan is, hogy szalaghúzódás, vagy a szalaghúzódás = szalagok megnyúlása?
máj. 31. 07:39
 24/34 A kérdező kommentje:
Neked amúfy pontosan milyen sérülésed volt?
máj. 31. 08:46
 25/34 anonim ***** válasza:

"a szalaghúzódás = szalagok megnyúlása?" Igen, legalábbis konyhanyelven.

"Neked amúfy pontosan milyen sérülésed volt?" Kétszer volt térdszalagsérülés, egyszer bokaszalagsérülés. Szerintem mindegyik első fokozatú (csak az egyik esetben voltam orvosnál).

Mindegyiknél kb. 6 hét volt, mire fájdalommentesek lettek, de (mint írtam is), ez még nem jelentette azt, hogy addigra már teljesen tökéletessé váltak.

máj. 31. 15:34
 26/34 A kérdező kommentje:
Olvastam olyat, hogy néha előfordul, hogy soha nem lesz olyan a boka, mint volt. Ez ugye nem az 1-es fokozatra vonatkozik? Nekünk ugye maradéktalanul rendbejön?
máj. 31. 16:47
 27/34 anonim ***** válasza:
Igen, jobbulást kívánok.
máj. 31. 16:49
 28/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Neked ezek szerint teljes volt a gyógyulás? Rögzítőd ugye nem volt? Kented valamivel? És 6 hét után tudtál csak sportolni?

Gondolom a legtöbb esetben a szalagszakadásos bokák is teljesen rendbejönnek, ugye?

máj. 31. 17:37
 29/34 anonim ***** válasza:
Pihentetéssel mindegyik meggyógyult, 2-3 hét múlva be tudtam állni edzésre, és 6 hét után teljes értékű munkát tudtam végezni. Gyulladáscsökkentő krémet nem árt használni.
jún. 1. 05:35
 30/34 A kérdező kommentje:

Igen, használok krémet. Azért aggódom kicsit, mert már a sérülés utáni nap gyalogoltam, bár nem annyira sokat. Valahogy nem tűnt komolynak a sérülés, nem is dagadt fel, és nem tudtam, hogy hetekig fog fájni. Azt hittem, 2 nap múlva már nem fog fájni, de még most is fáj. Még nem volt ilyenem. Futást és ugrást természetesen kihagytam, de szerinted a normál gyaloglás befolyásolhatja a gyógyulást? Sok helyen írják, hogy 1-es fokozatú sérülésnél még jót is tesz. Remélem, nem lesz baj. Nagyon nem lenne jó, ha maradandó következménye lenne :(

Neked amúgy a térded is fájt? Mert nekem a térdem jobban fáj a bokámnál. Annyira nem vészes, de nem biztos, hogy jó jel.

jún. 1. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!