Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Enyhébb bokasérülésnél a...

Enyhébb bokasérülésnél a pihentetés mire vonatkozik?

Figyelt kérdés
Futni nem lehet, de pl. sétálhatok annyit, amennyit egyébként szoktam?
máj. 26. 01:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

9#: Mivel másabb a terhelés, valamint a boka-lábfej mozgása jelen esetben (mert ez utóbbiak érzékenyebbé váltak), így érthető kissé, hogy fáj a térded is.

Az mindenesetre fura, hogy egy idő már eltelt-, a sérülés során nem érintette a térdedet ütődés (azaz nem történt térdre esés), így lehet érdemes lenne egy CT-t kérni a biztonság kedvéért is.

Ha pl.: térdhajlítást végzel háton fekve, akkor is érzed a térdfájást?

máj. 26. 15:27
 12/34 A kérdező kommentje:

Háton fekve térdhajlításkor nem érzem a térdfájást, inkább járás közben, de ülve is előfordul. Ugyanígy a boka is, néha ülve is belenyillal egy kicsit, de annyira azért nem vészes, az első két napban jobban fájt.

Nem estem térdre, de lehet, hogy valamilyen szinten érintette a térdem is a megbotlás, de akkor sokkal erősebb volt a bokafájdalom, szóval nem tudom, de remélem, hogy nincs különösebb gond.

máj. 26. 16:08
 13/34 anonim ***** válasza:
12#: Minden esetre azért nézesd meg mégegyszer, ha nem változik: kíváncsi vagyok az eredményre:).
máj. 26. 21:54
 14/34 A kérdező kommentje:
Persze, most kivárom az előírt időt, és ha utána is fájni fog, muszáj lesz mennem még egyszer.
máj. 26. 22:09
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha természetellenes irányba hajlik a boka, akkor a térdszalag is sérülhet, úgyhogy nem olyan meglepő, hogy a térded is fáj.

Ha már nincsen fájdalom, inkább csak diszkomfortérzés fordul elő, akkor szerintem el lehet kezdeni a rehabot (tornáztatás, több gyaloglás, idővel kocogás/futás). Két hét az ilyen sérüléseknek sokszor nem elég, van, hogy hónapokkal később is néha megérzi az ember, ha egy kicsit rosszul lép (nekem is volt, hogy közel egy évvel később lett csak teljesen jó).

máj. 30. 22:49
 16/34 A kérdező kommentje:

Kicsivel már talán jobb, de ha nincs szalagszakadás, akkor is tarthat hónapokig a teljes gyógyulás? Mert nekem azt mondták a sebészeten, hogy összesen 3 és fél hét vagy 4 négy hét után már lehet futni. De a közel egy év az nagyon durva! Mennyi idő után kezdtél el kocogni? És meddig krémezted? Bokarögzítőt kellett hordanod?

Bokakímélő edzéseket lehet már rövid idő után is végezni? pl. ilyeneket szoktam:

https://www.youtube.com/watch?v=pFU9TM1cPIU

https://www.youtube.com/watch?v=_uAarXqCez4

https://www.youtube.com/watch?v=4tZCkDH37-s

máj. 30. 23:14
 17/34 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam, hogy nem hajlik természetellenes irányba a bokám, külsőre semmi sem látszott rajta a sérülés után. Azt írták a papíromra, hogy nincs duzzanat. Esetleg a két bokámat összehasonlítva egy minimális duzzanatot lehetett látni a sérült bokán, de az is lelohadt nemsokára. Azt tudom, hogy szalagszakadásnál több hét kell, de ha a szalagrendszerem stabilnak van titulálva, akkor csak reális a kb. 4 hét?

Amúgy a bokafájdalom vagy a térdfájdalom múlik el előbb?

Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de még sosem voltam ilyen helyzetben, pedig elég sokat mozgok, gyaloglok...

máj. 30. 23:27
 18/34 anonim ***** válasza:

Tudtam vele edzeni már néhány hét után (küzdősport), de ahogy írtam, teljesen tökéletes kb. egy év múlva lett. Sokszor volt diszkomfortérzésem, mintha a sérült lábam hosszabb lenne, mint a másik.

Egy szalaghúzódás gyógyulása is legalább 4-6 hét (enyhébb esetben), ahogy neked is mondták (ezt sajnos tapasztalatból is tudom).

máj. 31. 05:44
 19/34 A kérdező kommentje:

Aerobocozni ugye fogok tudni 4 hét után?

Viszont nem vagyok sajnos teljesen tisztában a fogalmakkal. Azt mondta az orvos, hogy meghúztam a bokám. Azt hittem, hogy ez izomhúzodást jelent. De valójában szalaghúzódás? És a szalaghúzódás a szalagok megnyúlását is jelenti, vagy ez két különböző dolog? Szalagrendszerem elvileg stabil, azt írták. Ez csak azt jelenti, hogy szakadás nincs, de pl. megnyúlást jelenthet?

máj. 31. 06:18
 20/34 anonim ***** válasza:
Igen, ez inkább szalag, azért is gyógyul lassan. De nem szakadt, csak húzódott.
máj. 31. 06:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!