Miért nem veszitek a testzsír százalékombol?
Február 4-en kezdtem el edző terembe járni heti 3-4 alkalommal alsó és felső test edzés váltakozva. Edző írta ki az étrendet ez és ő is edz engem.
Csináltam előtte fotót pontosan 4-én és most újból csináltam márciusban is. Talán a vállam és a karom izmosodott egy kicsit, de fogyni sajnos semmit nem fogytam a képek alapjan és sulyban sem. 156cm 50 kg 22L
Tehát fizetsz egy edzőnek, és utána itt kérdezel no name embereket, hogy miért nem fogysz? Aha, szuper.😅
A válasz amúgy egyszerű: nem vagy kalóriadeficitben.
Először is:
Megbeszélted az edződdel, hogy mi a cél? Bár ez elég nevetséges kérdés, gondolom mondtad neki, hogy fogyni szeretnél..
Ha mondtad neki és ennek ellenére mégis olyan étrendet írt, amitől nem fogysz, akkor a semmiért adtál ki pénzt.
Ingyen étrend: Egyél X kalóriát, vigyél be mellette 1.6-2g/testsúlykg fehérjét, és kész. Ha fogyni szeretnél szintentartásnyi kalória -200-500, ha hízni, akkor meg szintentartásnyi kalória +200. Étrendért nem szabad pénzt kiadni, mert konkrétan annyira van szükséged, amit leírtam.
A kérdésedre a válasz: Több kalóriát viszel be, mint amennyit a szervezeted elhasznál a nap folyamán. Azaz, ahogy a 2# is írja: Nem vagy kalóriadeficitben. 1 hónap alatt azért még ilyen testsúlynál is 1kg lemehetett volna mindenféle keményebb diéta nélkül. (Az már más kérdés, hogy ezzel az arányokkal semmi szükséged fogyásra. Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor az azért van, mert nincs rajtad izom)
A helyedben én nem foglalkoznék a mérleggel. Arra figyelj, hogy erősödsz. Hétről hétre erősebb vagy? Több ismétlést tudsz csinálni/nagyobb súllyal tudsz dolgozni? Ha igen, akkor jó az irány, függetlenül attól, hogy mit mutat a mérleg. Erősödés = izmosodsz
7#
Ha nem fogysz, nem vagy deficitben, ennyi.
Ilyen arányokkal viszont meglehet, hogy a mérlegen lassan fog látszódni a változás. Bár 500 kalória mínusz az nálad is 500 mínusz lesz..
Valószínűleg (tuti) nem vagy deficitben. Kérdezd meg az edződ, hogy milyen mértékű deficitet csinált nálad. Ha 100-200, akkor érthető és lehet, hogy igaza van. Ha viszont azt válaszolja rá, hogy 500-1000, akkor hagyd ott, mert hazudik. (200-250 kalóriás deficitnél kb. havi 1kg-ot fogysz, 500 kalóriásnál 2kgot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!