Most akkor, hogy is van ez a kondiba?
Kondizok már legalább két éve de csak most kezdtem el rendesen. Én most szálkásítani szeretnék (bicepszre) és kicsit csúcsosabb bicepszet. De van aki ezt mondja van aki azt.
Valaki azt mondja , hogy szálkásítani kis súllyal kell sokat valaki azt, hogy azzal nem lehet.
Valaki azt mondja, hogy tömegelni úgy kell, hogy nagyobb súllyal kisebb sorozatok.
Na akkor, hogy is van ez?
Én most inkább a bicepszet szeretném szálkásítani aztán tömegelni, csak nem tudom, hogy csináljam. 12Kg-val Csinálom egy kézre abból egyszerre megy 100-150. Sok vagy kevés? Hogy csináljam? És ezt minden második nap csinálom.
Bocsi kicsit hosszú lett.
Mielött itt bärkire is hallgatnäl:
1. olvass sokat a temärol mielött bärmibe is belekezdesz
2. Ha valakinek valami bevälik, nem biztos hogy neked is be fog välni
3. Ismerd ki/meg sajät testedet, a reakciok alapjän
4. A testepites hatekonysäga kb.70%-a (!!!) az etkezesen es mindössze 30%-a az edzesen mulik.
Alapdolgok: tömegeles, majd szälkäsitäs (es nem forditva)
Nem lehet, hogy csak a bicepszemet szälkäsitom. Vagy mindent vagy semmit!
Es meg 1000dolog amire oda kellene figylni. Ha mär ugy erzed/gondolod, hogy tudsz mindent, akkor majd räjössz, hogy eddig mindent rosszul csinältäl. :) igy megy ez...
minden második nap bicepszet edzel ha jól értelmeztem?! ettől nem fog csúcsosodni, mert "szétégeted" az izmaid.
100-150 ismétlés szintén nem jó, iszonyat sok. tudtommal 20 fölé nem igen szoktak menni ismétlésszámmal.
az, hogy kis súllyal sok ismétlés szálkásít az nem feltétlen igaz. leginkább a jó diéta szálkásít, meg persze sok múlik a genetikán is, hogy mennyire vagy olyan fazon, hogy reagálsz az edzésre.
nagy súllyal is lehetne elvileg szálkásítani.
szerintem a legjobb ha 8-12 között maradsz ismétlésben és diétázol, annak lesz eredménye
Köszönöm mindenkinek.:)
Utána olvastam body builder-t végig böngésztem , de ehez egy edző tanács sem ártana.Szóval szerintem marad a klasszikus fekvőtámasz. Én szerintem ez a legjobb.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!