Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 16 éves srác vagyok 186 cm,...

16 éves srác vagyok 186 cm, körübelül 11 hónapja járok edzőterembe és mellette boxolok is. De semmi képpen nem akarnak nőni az izmaim, miért?

Figyelt kérdés
Szóval 11 hónapja járok , edzek rendesen minden nap kivéve hétvége, edzéstervem is van, pár hónapot edzővel edzettem. Mellette boxolok is.Fehérjét abból viszek be amit találok, tojás mindig van itthon ezért abból nap 6drbot megeszek. Ebédként húst is szoktam. Napi 2 liter vizet megiszok. De azt tapasztalom, hogy az izmaim nem akarnak nőni. Nem értem, valaki akinek van tapasztalata segítsen,köszönöm.?

jan. 12. 19:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az izomépítés rendkívül sok évet, időt, pénzt, tudást igényel. Te egy 16 éves kölyök vagy nulla edzésmúlttal, nulla önálló jövedelemmel, nulla tudással. Nem tudsz semmit a kalóriaszámoláson alapuló sporttáplálkozásról és a progresszív túlterhelésen alapuló edzésprogramozásról, de ha tudnál, akkor sem tudnád a jelenlegi életkorodban és élethelyzetedben ezeket konzisztensen követni, márpedig ez a kettő a fejlődés alapja. E kettőn kívül nem számít semmi, és ha e kettő nincs meg, akkor nincs hosszútávú fejlődés. Akkor miért lepődsz meg, hogy nem izmosodsz? Minden mondatodból árad a tudatlanság, illetve te is bevallod, hogy más faktorok sem stimmelnek, úgyhogy 16 éves tudatlan kölyökként ne írj olyan mondatokat, hogy az "edzéseddel nincs baj", mert magadat csapod be. A legtöbb embernek ebben a sportban 16 év edzésmúlt után is van baj az edzésével, nemhogy 16 évesen. Nem akarlak megbántani, bocsánat a stílusért, de fontos, hogy objektíven lásd a dolgokat.

Tanulj sokat sporttáplálkozás és edzésprogramozás terén, mellette kezdj el egy kis pénzt keresni. Egyelőre irreális célkitűzéseid ne legyenek. Élvezd a gyúrást, élvezd a boxot, kajálj jókat, tanulj sokat az iskolában és az iskolán kívül, kergesd a csajokat, aztán ennyi. Ráérsz pár év múlva nagyobb dolgokon kattogni, amikor az élet úgyis bekeményít.

jan. 12. 20:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Edzel már hosszú évek óta konzisztensen? Időről időre progressziót érsz el a gyakorlataidban? Minden munkasorozatod RPE7-RPE10? Megvan minden héten a fejlődéshez szükséges volumen? Napi 7-8 órát alszol? Minden nap megvan a minimum 1,5 g/tskg fehérje? Minden nap megvan a 100-200 kalóriás moderált többlet? Grammolod/számolod egyáltalán a fehérjét/kalóriát? Nem? Akkor szerinted miért nem izmosodsz?
jan. 12. 20:25
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az edzéssel nincs bajt úgy értettem, hogy van egy kis tapasztalatom. De minden nap tanulok újat.. Azon kívűl, hogy nem izmosodok , egyébként izmosodok csak számomra lassúnak tűnik, egyre csak erősödök.
jan. 12. 20:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha erősödsz, az tökéletes. 16 évesen még sok mindent amúgy sem szabad elvárni magadtól se fizikumban, se más téren. Majd idővel.
jan. 12. 20:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Megjegyezném, hogy Schwarzenegger sem volt gazdag ennyi idős korában.
jan. 13. 09:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Megjegyezném, hogy Schwarzenegger a világ egyik legjobb csodagenetikája valaha, úgyhogy random kölyköket hozzáhasonlítani teljesen értelmetlen.
jan. 13. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!