Hogyan tudnék túllépni ezen a szorongáson a teremben?
Évek óta járok már edzeni terembe, de csak az utóbbi 1-1.5 évben vettem komolyabban. Ennek az az oka, hogy néha szoromgok kicsit a teremben. Nem durván, de kellemetlenül érzem magam sokszor.
A hely ahova járok elég kicsi, nehéz "elvegyülni" de nem opció, hogy máshova járjak. Az sem opció, hogy valakivel együtt menjek, mindenképpen magamban akarom ezt helyrerakni.
Van néhány középkorú, hatalmas pasas, az egyikük kb. akkora mint egy hegyomlás. Akkor szoktam kellemetlenül érezni magam amikor abban a relatíve kis térben vagyok én egyedül, ők meg ott 5-en, 6-an. Én meg egyedül fiatal lányként. Sose bámulnak, nem voltak tiszteletlenek soha nem ezzel van baj, egyszerűen csak kellemetlenül érzem magam, hogy biztos szánalmasnak gondolnak.
Pedig tudom, hogy mindenki magával van elfoglalva meg az adott gyakorlattal amit csinál, ahogy én is, de amikor ők ott vannak sokszor oda se merek menni ahol épp dolgom lenne.
Szóval tudom, hogy hülyeség és szeretnék valahogy túllendülni ezen. Hogyan tudnék?
23L
Először rá kell jönni, mi az oka a szorongásnak (nem az, hogy mások is vannak a teremben). Valamiért bemagyarázod magadnak, hogy ítélkeznek fölötted, felteszem nem csak ebben a szituációban jön elő ez a fajta szorongás, csa így találkozol vele legtöbbet.
Lehet például gyerekkori trauma, valamiféle terror otthon vagy tartós iskolai szivatás eredménye. Ilyesmivel valószínű érdemesebb szakemberhez fordulni.
Ha egyedül jársz edzeni, akkor ne a többi kondissal foglalkozz, hanem a saját gyakorlataiddal, hogy mindent helyesen csinálj.
Hidd el, ha erre koncentrálsz, akkor egy idő után úgy fogod érezni magad, mintha senki nem lenne ott rajtad kívül.
Ha ezektől a dolgoktól mégsem tudsz elvonatkoztatni, akkor viszont keress magadnak egy másik edzőtermet, ahova például több lány/nő jár edzeni.
Igazából csak tényleg jó lenne tudni, hogy abszolút nem foglalkoznak velem és nem gondolnak rólam semmit.
Amikor éppen a gyakorlatot csinálom akkor maximálisan arra figyelek. A "baj" inkább akkor van, amikor mondjuk 2 gyakorlat között vagyok, várni kell egy padra pl és akkor nem tudok mit kezdeni magammal, ilyesmi. Jó lenne ezt leküzdenem.
"Igazából csak tényleg jó lenne tudni, hogy abszolút nem foglalkoznak velem és nem gondolnak rólam semmit."
Ezt úgy nevezik hogy paranoia, és jó lenne, ha nem hatalmasodna el rajtad, mert nagyon veszélyes pszichés defektus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!