Sportmúlt nélkül nőként van esély arra, hogy valaha az 5:30-6 p/km futótempó lesz beszélgetős?
Alkattól is függ. Ha nehezebb, testesebb, "vastagabb csontú" vagy, akkor nem. A tempó meglehetm, nekem 100+ kilós férfiként 6 perc volt az utazótempó, de ehhez 170 feletti pulzus társult, az már bőven szájlégzős, levegőkapkodós (4, esetleg 3 lépésre).
Ha viszont könnyebb vagy, vékony, klasszikus hosszútávfutó alkat nem túl nagy izomtömeggel, nem sok zsírral, akkor kisebb intenzitás mellett is elérhető ez a tempó. Komoly futóknak az 5 perc is csak bemelegítés, nekem belülről nézve rohanás, kívülről látva is már "futás", nem "kocogás".
Nekem az orrlégzés már kb 100-as pulzusnál is természetellenes, hangos és nem elég a levegő. 4-4-es ütemre meg szájlégzéssel se tudok kocogni 140-es pulzussal.
Kemény vagy.
Elvileg vastag a csontozatom, sok a testzsírom, de vékony vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!