Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Így már nem lesz olyan hatékon...

Így már nem lesz olyan hatékony az izom regenerálódása?

Figyelt kérdés
Edzés után véletlenül kiborítottam az edzőteremben a fehérje adagomat, így csak 1 órával az edzés után jutottam fehérjéhez, meg a többihez, mert még haza kellett érjek. Olvastam olyanról, hogy edzés után 30-45 perc az ideális bevinni a tápanyagokat.

#fehérje #fehérjebevitel #izomregenerálódás
2023. szept. 28. 13:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Hány gramm a napi fehérjebeviteled? Ugye számolod az étrendi fehérjét? Csak mert amíg ez a kérdés komolyan felmerül benned, addig semmi szükséged fehérjeporra. Nyilván ha trollkodás, akkor nem szóltam, de ez már nem igazán működik ebben a kategóriában. A lényeg, hogy a napi fehérjebevitel számít, nem az, hogy te a mell-bicepszezés után hány perccel iszod meg a bioteches csokiturmixot.
2023. szept. 28. 13:40
 2/14 A kérdező kommentje:
Dehogynem, számít. Ennyi erővel azt is lehetne csinálni, hogy valaki reggel edz, aztán csak este visz be egyszerre 100 gramm fehérjét. Nem lesz hatékony a regenerálódás, mert napközben mit kap az izom akkor?
2023. szept. 28. 13:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A kutatások szerint egyáltalán nem számít, de nyilván a gyakorlatban az igazáság valahol a kettő között van. A lényeg, hogy azon tényleg nem múlik semmi, amit kérdeztél, tehát hogy 35 perc, vagy 1 óra, vagy 2 óra, se regeneráció szempontjából (ezt amúgy sem igazán értem), se fejlődés szempontjából nem fontos. Bárcsak azon múlna az izmosságod, hogy 35 perc után vagy 60 perc után iszod meg a turmixodat.
2023. szept. 28. 13:55
 4/14 A kérdező kommentje:

Itt van egybébként: [link]

De ha beírjátok a keresőbe, hogy anabolikus ablak, akkor kiadja, amiről én is beszéltem.

2023. szept. 28. 14:07
 5/14 A kérdező kommentje:
A második ilyen ablak az edzés utáni 1-3 óra.
2023. szept. 28. 14:09
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Mondom, hogy ez ebben a kategóriában már nem működik. Meg amúgy ha nem vagy egy növekedési hormont használó versenyző, akkor az anabolikus ablak számodra naturál hobbigyúrósként nem létezik.
2023. szept. 28. 14:19
 7/14 A kérdező kommentje:
Hogyne lenne. Nem azért lett az a neve, mert csak a szerhasználóknál van.
2023. szept. 28. 14:24
 8/14 anonim ***** válasza:
Pedig nincs jelentősége. Itt Jeff összefoglalja és elmagyarázza a vonatkozó tanulmányokat: [link]
2023. szept. 28. 14:28
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Nincs anabolikus ablak, az sem számít mikor eszel. A lényeg hogy meglegyen a napi szükséges fehérjemennyiség (általában 2 gramm x testsúlykg ideális) és a célodnak megfelelő kalóriabevitel.

Persze nem optimális szélsőgekben gondolkodni, hogy akkor most egy étkezéssel viszel be 150g fehérjét, de az hogy 3x vagy 5x eszel, hogy edzés után rögtön, vagy 3 óra múlva stb. ez mind egyáltalán nem számít.

2023. szept. 28. 14:29
 10/14 Zizizabalo ***** válasza:
De kurvára számít mikor eszel. Pusztán a fogyás, vagy hízás szempontjából nem számít. Az egy dolog, hogy Dietgainz túlságosan is leegyszerűsít bizonyos részleteket a videóiban, de attól még nem kell szó szerint venni. Nyilván ő is tudja, hogy nem épp úgy van, de csak így lehet eljuttatni a szót több emberhez, mivel szellemileg le van épülve a népesség ebben a banán köztársaságban, de úgy en bloc a modern suttyó ember.
2023. szept. 28. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!