Miért nem vagyok hatékonyabb?
9 éve rendszeresen sportolok, igaz nem versenyszinten, de edzéseken(jelenleg heti 4) rendesen odateszem magamat.
A gond az, hogy sporton belül is, és iskolai tesiórán végzett felméréseken is gondjaim akadnak az eredményekkel. Egyszerűen többet várok el magamtól. ( Pl. Hasonló eredményeim vannak azokkal akik nem sportolnak, hanem játékkal töltik az idejüket.) Ezek miatt az önbizalmam is rendesen csökkenni kezdett, és kihat másra is, például hogy osztályon belül is butanak érzem magam, hiába mutatják a jegyek hogy nem vagyok az.
Nem tudom számíthat e, de 17 éves vagyok jelenleg.
Előre köszönök minden segítséget / véleményt
Miket mérnek fel a tesiórán és mit sportolsz?
Csak azért kérdezem, mert ha mondjuk futást mérnek és te súlyemelő vagy, akkor érthető, hogy nem annyira jók az eredmények.
7 éves koromban kezdtem el a birkózást, és már 14 éves koromban úgy néztem ki testileg, mint egy 18 éves felnőtt srác.
Valamit nagyon nem jól csinálsz.
Vagy az étkezéseddel, vagy az edzéseiddel van baj, vagy az edződdel, de az tuti nem stimmel nálad valami.
Remélem, nem sakkozni jársz, vagy valami e-sportra :D
Teniszezek egy szuper ligás csapatnál, de nem versenyszerűen. Az edzés minőségével nincs gond.
Az eredmények:
60m : 9,6s
400m: 1:20
A hosszútáv viszont egész jól megy
A teniszhez is kell a futás, és minden teniszező rendszeresen fut. Nagy mértékben növeli az állóképességet, erősíti a teniszben legfontosabb lábizmokat és izületeket.
Nagyon gyenge időket futsz annak ellenére, hogy 9 éve csinálod a teniszt.
Az edzésekkel lesz a baj, ott kellene keresgélned az okokat.
27 évesen a 93-95 kilómmal sokkal jobb időket futok tőled, pedig én a tenisszel még csak köszönőviszonyban sem lévő sportágakat űztem/űzök (birkózás, vízilabda, box).
Kedves 4es, szerintem menj el egyszer kipróbálni. Meg fogod látni hogy az is futás.
5ös: értem én hogy rossz az idő . Ez a gondom. Labdákat be tudom érni, hosszabb táv futás megy egy teljesen normális eredménnyel. Egyedül a rövid 60, 100, 200m a gond
"Kedves 4es, szerintem menj el egyszer kipróbálni. Meg fogod látni hogy az is futás."
Igen, csak a tenisz az inkább ingafutásra hasonlít labdafogadástól, labdafogadásig, nem pedig olyan, mint a síkfutás. Én világéletemben jó hosszútávfutó voltam, de ez az 50 méter, 100 méter, 200 méter mindig közepesen sikerült az iskolában. Ahhoz hogy az menjen, azt kell gyakorolni.
Ellentmond egymásnak az, hogy rövid távokon gyenge vagy, de mégis be tudod érni a labdákat a teniszben.
Ahhoz robbanékonyságra és megfelelő izomzatú lábakra van szükség (mint a rövid távú futásoknál is), és akkor rövid távon jó időket kellene produkálnod a futásban is.
Ez nem mentalitás kérdése, ez anatómia és fiziológia együttesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!