Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehet így edzeni?

Hogy lehet így edzeni?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, már régóta szeretnék izmosodni, mert a 185 centimhez a 60 kiló igencsak kevésnek bizonyul. Év elején még kondiba is elmentem, de nem vicc, a szüleim megtiltották, hogy járjak, merthogy nem tesz jót az egészségemnek, így ez a nagy karrier kb 1 hónapig tartott. Most újra el akarom kezdeni(persze itthon) , de konkrétan még azt sem engedik, hogy megcsináljam a napi kajaadagomat. Szerintetek így, hogy itthon, csak "nyers" kajákból tudnék kajálni, van értelme az egésznek? A szüleimmel már mindent megpróbáltam, egy edzővel is beszéltek, de hajthatatlanok.

2023. szept. 14. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Állj rá a sajáttestsúlyos edzésekre, nagyon szép testet lehet formálni vele, persze nem a méretre kell menni, mert az korlátos, még naturál kondi esetén is. Őket ajánlom, elég profik és jól is néznek ki.

https://www.youtube.com/@FitnessFAQs

https://www.youtube.com/@calimove

Kondisként én őket szoktam mindig megnézni elsőként, ha valami sajáttestsúlyos gyakorlatot akarok csinálni rendesen. Persze náluk is van, hogy kezdőnek írnak egy gyakorlatot, de valójában esélytelen, hogy végrehajtsam kezdőként. Szóval kísérletezz bátran és ne ragaszkodj mindenhez, ami nem megy és csak fokozatosan.

Amúgy ne vedd bántásnak, de úgy tűnik a szüleid megragadtak a középkorban, amikor az emberek szerint a Föld még lapos volt és a nap keringett a Föld körül. Elég kiábrándító, hogy valakit eltiltanak a szülei a sporttól 2023-ban, mert szerintük egészségtelen. Az természetesen más helyzet, ha épp nem telik rá vagy ilyesmi! Nem baj 2 év múlva 18 leszel, onnantól kezdve nem szólhatnak bele.

2023. szept. 14. 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem tudsz kalóriacélodnak megfelelően edzeni, és nem tudsz progresszív súlyzós edzést végezni, akkor hosszútávon nyilván semmilyen érdemi izomépítésre nem kell számítani. Próbálkozhatsz sutyiban szarságokat összekajálni, meg saját testsúllyal titokban elbújva valamit maszatolni a szobádban, de ez így egy örökös szorongás lesz, nem is lesz eredménye, úgyhogy erre nem igazán lehet kommentelőként mit mondani.
2023. szept. 14. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

És a szüleidnek mi a baja? Képtelenek lemondani a kolbászos kenyérről?

Akkor, amíg nem vagy önellátó, maradt a kondipark... a semminél az is több, végül is.

2023. szept. 14. 15:18
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Az nem érdekelne, hogy elmenj egy sportot űzni, ahol közben megerősödsz? Pl. Falmászás? Azt biztosan engednék, és még mellette is gyúrhatsz a szobában/ több teremben vannak súlyzók, stb.
2023. szept. 14. 15:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyers kajákat ne egyél, mert pl. a nyers hús igen komoly szapora f*sást okozhat. Szüleid pedig nagyon ostobák. Nem 1960 van, hogy pörkűtet eszünk nokedlivel, meg szalonnát hágymával. Ezzel nem azt mondom, hogy sose lehet pörköltet enni. Az edzés sem azt jelenti, hogy neked jövő héten már 250 kilóval kell guggolnod, és amíg ki nem purcansz a teremben, addig nyomatnod kell.

Szóval nem is értem 2023-ban, milyen felfogás ez...

2023. szept. 14. 15:36
 6/10 Zizizabalo ***** válasza:
100%

Én is ezt az utat jártam végig, 184cm/60kg-ról indultam 2-3 éve középsulis időszakomban. Jelenleg 73 kg vagyok, továbbra is "vékony", nem nagy szám fejlődésben, pedig az elején nagyon keményen edzettem, (legalábbis azt hittem) heti ötször.

A lényeg, hogy az utat nem lehet kispórolni, levágni. Esetleg jó edzővel lerövidíteni, de meg kell tanulni rendesen edzeni (én is relatív kezdőnek számítok), és ezt kajával megtámogatni.

Én is azt ettem amit otthon főztek, sokszor zsírosabb kajákat, és fejlődtem. A LÉNYEG, hogy többet egyél, valamennyire a fehérje meglegyen, és többletben legyél. 60kg-osan elég lesz ez is. Amikor megszabadulsz otthonról, akkor tudsz belevágni rendesen, de addig sem omlik össze a világ, próbálj saját testsúlyos edzést végezni plusz terheléssel, valahogy oldd meg. A lényeg, hogy eddzél, tegyél érte, ha nagyon akarod, és ne kifogádokat keress.

2023. szept. 14. 15:49
 7/10 MadSeal ***** válasza:
100%

Én csak megkérdezném a szüleidet, hogy magyarázzák el neked, miért is nem tesz jót az egészségednek. Milyen metaanalízisekre, systematic reviews (rendszerezett kiértékelés?, idk hogy van helyesen magyarul) alapján állítják, hogy ez nem tesz jót neked?

Egyébként ahogy írták, pusztán a fejlődés terén, bőven elég, ha többletben vagy, és viszel be elég fehérjét. A precíz mérések csak a hosszútávú célok miatt fontosak a testépítőknél, hogy minnél több változót kezelve, a lehető legtovább tudjanak többletben maradni tömegeléskor anélkül, hogy túlzottan behíznának, és diéta során pedig minimalizálják a veszteségeset. De ez esetedben egyik sem fontos, bőven elég, ha többet fogsz enni, mint eddig. Ha nagyon fehérjeszegény lenne az aznapi kaja (pl egy mákostészta), szimplán főzz ki mellé 4-5 tojást vagy fogyassz el egy nagy darab sajtot, egyél meg két doboz görög joghurtot stb., azt csak megengedik, gondolom nem az anyagi háttér miatt nem engedik az ilyesfajta étkezést, hanem valami berögzúlt elvi alapon.

2023. szept. 14. 16:41
 8/10 anonim ***** válasza:
49%
Bírd ki azt a két évet, addig saját testsúlyos edzés (ilyen alacsony testsúllyal nem optimális étrenddel is fogsz fejlődni), aztán mielőbb költözz el pl. koliba.
2023. szept. 14. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Borzalmas, hogy egyeseknek ilyen szüleik vannak. Iratkozz be birkózó vagy judo edzésekre, és menj ki street workoutolni.
2023. szept. 20. 02:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként thaiboxhoz meg kiváló alkatod és méreted van
2023. szept. 20. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!