Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Őszintén az otthoni edzés...

Őszintén az otthoni edzés kinek vált be?

Figyelt kérdés

Sziasztok

IR lettem...elkezdtem sportolni, de kiutálnak az edzőteremből, furcsán néznek rám. .... ezért abbahagytam.

Szüleim szerint az itthoni edzés is működni fog,de nekem kétségeim vannak.

Nagyon őszintén ki az aki otthon edz és 5 hónap alatt legalább 10kg fogyott?

Én azért választottam az edzőtermet,mert ki van fizetve és úgymond határidőhoz van szabva a bérlet így van bennem egy olyan,hogy ne menjen kárba...

otthon megfeledkezik róla az ember

152cm /68 kg

Legalább 10kg kell fogyni.

Saját súlyos edzést ajánlott

Kardio nem

2023. aug. 14. 05:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
44%
én mindig is otthon edzettem, felszedtem 30 kilót (ebből kb 23-25kg izom)
2023. aug. 14. 08:33
 12/17 anonim ***** válasza:

Én fogytam is - szinte csak az étkezésen múlik!

Továbbá erősítek otthon is.

Nekem minden nap kardió (futás, bicaj, úszás) és mellette heti 2-3 erősítés otthon.

Egyébként a kardió miért nem ajánlott neked?

2023. aug. 14. 08:40
 13/17 anonim válasza:

Hogy sikerül-e, az két dolgon múlik, de előtte tegyük hozzá, hogy s.ggfejek mindenhol előfordulnak. Ebben a konkrét esetben talán az "azért vagyok itt, hogy fogyjak és erősödjek, te x" lett volna a válasz, de az ilyesmi persze mindig utólag jut az ember eszébe. De a válasz:

1. Attól függ, hogy mennyire tudsz "szigorú" lenni magadhoz, azaz képes vagy-e arra, hogy otthon is kétnaponta ugyanolyan komolyan nyomd az edzést, mint edzőteremben.

2. Attól függ, hogy értesz-e az edzéshez, mert ha nem, akkor megtörténhet, hogy rosszul csinálod - hibásan végzed a gyakorlatokat és nem azt az izomcsoportot mozgatod, amelyet kéne, túlterheled az izületeidet, stb.

Ahogy előttem is írták, a fogyás nem az edzésen múlik elsősorban, hanem az étkezésen. Fogyás szempontjából hiába edzel, ha emiatt többet eszel, az edzés arra való, hogy növelje az állóképességet és az izomtömeget.

Az edzőteremhez alternatíva első lépésben a mindenféle alakformáló jellegű torna, pilátesz és jóga, ami segít megtanulni és a mozdulatok pontos leutánzását, aztán ha képes vagy tudatosabban mozogni, mehet az otthoni edzés is.

Egy másik alternatíva az online edzésórák, azzal megvan az időhöz kötöttség és a "befizettem" motivációja, de társaság nélkül.

2023. aug. 14. 09:36
 14/17 anonim ***** válasza:
A kisvárosunk egyetlen edzőterme amikor bezárt mert a tulaj igen csak elbaltázta a dolgokat, mindegy. Akkor én is ráálltam az otthoni saját testsúlyos edzésre mert azért 20 km-ert utazni a legközelebbi edzőteremig nem akartam, sokszor időm sem volt rá, mert azt az időt amit a buszozásra, vagy autózásra ráfordítok azt inkább az edzésre akartam mert így tudtam napi 1 órát normálisan edzeni. Én otthon kezdtem saját testsúllyal, én is sokat túráztam, meg én jártam úszni is egy ideig.
2023. aug. 14. 10:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Soha, de soha, senkinek ne hagyd, hogy eltántorítson a tervedtől.

Van egy feladatod. Le kell adnod X kilót az egészséged érdekében. Teljesen mindegy kinek mi a véleménye erről a konditeremben. Te csak menj és csináld meg az edzéstervet. Mindegy hogy ki hogy néz rád, nem számít hogy kinevetnek. A TE egészséged és az életminőséged a tét. Nem szabad hagyni, hogy pár ősbunkó miatt te ne legyél egészséges. Aki nagyon látványosan szórakozik rajtad, attól kérd meg, hogy mutassa meg a gyakorlat helyes végrehajtását.

2023. aug. 14. 13:38
 16/17 anonim válasza:

Szia :) nem tudom aktuális-e még, én most kezdtem el itthon edzeni. Amit én használok, az kettlebell, taposógép, esetleg még kissebb súlyokat lehet, akár bokára és csuklóra. Én a youtubeon kezdtem keresgélni, én kifejezetten kettlebell edzéseket néztem, be is linkelek Neked egyet, ami szerintem motiváló, hisz olyan mintha nem egyedül edzenél. Ezeket az otthoni edzéshez szükséges elemelek nagyon olcsón meg lehet vásárolni, én pl Vintiden vettem őket. Én jelenleg minden nap edzek, csinálok egy kb 20 perc kardiót a taposón, és 30 perc workoutot. Nekem beválik, és szépen olvadnak a kilók, persze az életmódváltás is mellette egy nagyon fontos tényező! Korábban én sem tudtam egyébként itthon edzeni, amíg pl csak egy jógamatracom volt, és 0 motovációm, mivel nem fizettem érte, és mindig csak húztam az időt, este meg már kinek van kedve.... 🤣 egyébként csak arra gondolj, hogy ha nem kondizol a teremben, hanem csoportos edzésekre jársz, ott is nagy valószínűséggel fogysz, kellékek nélkül. Akár aerobikot is nézhetsz a neten, ahhoz max step pad kell és már mehet is. Remélem tudtam segíteni valami ötlettel, és kitartást, menni fog! Minden fejben dől el!

Link: [link]

2023. nov. 1. 20:28
 17/17 A kérdező kommentje:

Hu de jó

Köszi

Hát még mindig nem sikerült fogyni sajnos

2023. nov. 3. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!