Konditermi edzés küzdősport mellett?
Heti 2-3x járok boxolni, de szeretném kiegészíteni kondis edzéssel, mert célom lenne az izomnövelés. Tudom nem egyszerű összeegyeztetni a tömegeléssel, de szeretnék felpakolni egy kis izmot, de a box is jó lenne, ha beleférne.
mivel nem versenyzek ezért nem ragaszkodok a funkcionális edzéshez.
Heti 2-3 box mellé 2-3 edzést tudnék megengedni.
Esetleg egy “alsotest/felsotest/teljes”
vagy a heti 3x teljes test felosztásra gondoltam.
gyakorlatok:
-guggolas
-huzodzkodas súllyal
-evezés rúddal
-fekvenyomás sulyzóval+ tolóckodás
-falnál kézenállás fekvő+bicepsz rúddal
van már tapasztalatom a testsúlyos edzésben, de szeretnék a tömegre rámenni jobban.
185cm, 76kg, 20 éves
vélemények/tippek?
Ha nem célod egyik sportágban sem versenyezni, akkor miért ne férne meg egymás mellett a két mozgásforma? Egyébként meg nyugodtan tedd fel az ilyen jellegű kérdéseidet az edződnek, hiszen ő ismert téged, ő lát téged, ő fog tudni ebben szakmailag segíteni.
Amúgy a felosztás és a gyakorlatszelekció alapján továbbra sem lehet semmi pontosat mondani, de ha időről időre erősödsz a kiválasztott gyakorlatokban, mellette pedig eszel elég kalóriát/fehérjét, és eleget alszol/pihensz (regenerálódsz), akkor izmosodni fogsz küzdősport mellett is.
Szerencsère mèg nagyon fiatal vagy pont fele annyi mint èn.
Pont olyan magas mint èn.
Èn maradnèk a boxnàl ès hetente egyszer nyomnèk egy edzèst fekvenyomàssal meg deadlift-el meg guggolassal.
De nem döglesztenèm ki magam hanem
a csucsnyomàsokra mennèk minden gyakorlatnâl jol felvezetve .
Esetleg egy nap uszâst mèg beiktatni szaunâval .
De edzövel azèrt biztos megbeszèlnèm ezeket.Boxedzövel is meg eröemelöedzövel is.
Szerintem heti 6 edzès az hosszû tàvon sok.
A kaja pihenès mèg igen az is ugyanilyen fontos mint az edzès.
Ès jo Tanâcs semmi koksz ,jok az adottsägaid tuti meg az âllòkèpessèged is
Ksi be jartam. A sulyod most tokeletes. Sovanynak se mondhato.
Ha erre tomegelsz,akkor nem birod a boxot meg semmilyen sportot.
Lattam nagytomegu kigyurt fiukat mma-n,boxon is az edzeseinken. Elobb elhuztak mindig felidoben. Nem birtak.
Szalkasitsal inkabb meg novelj erot tomegnoveles nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!