Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek el futni?

Hogy kezdjek el futni?

Figyelt kérdés

Annyiszor megfordult már a fejemben, hogy jó lenne egyszer-egyszer elmenni futni egy kicsit esténként. Nem tudom hogy álljak hozzá.

Sosem voltam egy nagy sportember. Nem vagyok elhízva, átlagos testalkatom van, (egy ismerősöm a minap megkérdezte, hogy sportolok-e valamit, mert jól nézek ki, én mondtam, hogy nem sportolok), egészségesen étkezek

Biciklizni szoktam menni rendszeresen, de nem ilyen versenyszerűen, csak kényelmesen. 21 éves vagyok és sok korombeli jár futni a környéken. Nem a maratonfutás a célom, csak egy kicsit jobb formába, fizikumba kerülni.

Iskolában tesi órákon utáltam futni. Lehet hogy azért, mert az kötelező volt? Azért mert meghatározott távot vagy időt kellett futni és nem a saját kedvtelésemre ment a dolog? Lehet hogy úgy vagyok vele, mint a kötelező olvasmányokkal? A kötelező könyveket utáltam, de a kedvenc könyveimet szívesen olvasom.

A másik aggályom, hogy mivel sosem futottam, lehet hogy az ismerőseim meglepődnének vagy csodálkoznának rajtam, amikor összefutnék velük futás közben. Mondjuk én is csodálkozok magamon, hogy egyáltalán eszembe jutott, hogy fussak egy kicsit.

Valaki tudna segíteni ebben a kérdéskörben?

2023. júl. 2. 21:16
 1/2 anonim ***** válasza:
40%

Az utolsó 3 bekezdéseden egy pszichológus segíthet, komoly stressz van a tudatalattidban.

Fogj egy futócipőt, és indulj el. Ennyi. Ha formába akarsz kerülni, akkor mondjuk inkább egy harcművészetet keress. Muay thai, kickbox, k1, mma, brazil jiu jitsu, ökölvívás. Lesz állóképességed, és erősebb is leszel, és önbizalmad is lesz, ami jelenleg nem nagyon van.

Sok sikert

2023. júl. 3. 03:41
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen még érdekel, ha látnak izzadtan futás közben? A sport még sose volt ciki.

Amúgy meg mindenki a 10perces futás miatt utálta meg a kocogást, csak kezd el és ne agyalj rajta annyit.

2023. júl. 6. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!