Hogyan kezdjek el a nullarol futni illetve ki milyen gyorsan fogyott vele?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 18 eves lany vagyok aki eddig utalta a mozgast de az elmult evben rajott hogy nagyon is fontos lenne az egeszseges etkezessel egyutt. Tavaly nyaron kezdtem el jobban odafigyelni az etkezesemre, ami abbol all hogy kevesebbet eszek (elotte rengeteget ettem es meg is latszott a testemen), edesseget es kenyeret egyaltalan nem eszem illetve 6kor legkesobb probalok meg vacsorazni es figyelek a viz fogyasztasra is. Nem mondom hogy szunet nelkul tartottam, de eddig 5 kilot fogytam vele, most vagyok 63 kilo 169 cm magas. A cel az 56 kilo korul lenne, es eldontottem hogmy most ujra nagyon bele kezdek mozogni es futni is szeretnek viszont en vagyok az a lany suliban aki 1 suli kort nem bir megtenni setalas nelkul tehat max 2 percet birok futni megallas nelkul. Egyszeruen utalom hogy megfulladok es az erzest hogy faradok, rendszeresen el is szedulok annyira nem birom es keves motivacio mellett eleg nehez tartani viszont szepen lassan szeretnek hozza szokni a mozgashoz, jot tenne igy az online oktatas idejen foleg szoval ha barkinek van barmi tanacsa esetleg egy kis motivacio gyujteshez vagy hogy hogyan kezdjek neki azt nagyon megkoszonnem.2021. márc. 16. 23:46
1/7 anonim válasza:
ha tudsz, ne egyedül menj futni, az nagy motiváció ha van veled valaki és ő is fut
ne legyél csalódott ha nem tudsz X km-t futni egyszerre, rövidebb távokat jelölj ki magadnak, amiket lefutsz, aztán jöhet egy kis séta, aztán futás-séta
előre jelöld ki magadnak a távot, amit le szeretnél futni (a sétálásokkal együtt számold), de ha elsőre sok lett, az se gond, csak ne add fel 🙂
én is most kezdtem el futni és az borzasztó volt, amikor 1. alkalommal úgy álltam neki, hogy na akkor most futok, egy sokkal rosszabb volt megállni X távolság után
de 2. alkalommal úgy csináltam, ahogy fentebb írtam és egész jó távokat is jelöltem ki magamnak, bírtam is, úgyhogy így tök jó volt, sikerélmény volt és nem csalódás 🙂
2/7 anonim válasza:
Csinálsz azt, hogy elfutsz egy kikometernyire, mondjuk valami szep helyre, egy tohoz, ha van. Aztán onna valahogy haza kell jonni, es nincs gyorsabb ut mint a futas 😃 lenyeg hogy jobb ha nem a hazad korul szaladgalsz hanem elfele, hogy vissza is kelljen jonnod.
3/7 anonim válasza:
Mindenki képes sokat futni, te is, csak a tempót kell helyesen megválasztani. Lehet, hogy a futás először még inkább csak gyors gyaloglás lesz. Aztán kocogás. Aztán talán eljutsz a valódi futásig, talán nem. Az adottságoknak itt is nagy szerepük van, ahogy mindenben. Ha szédülsz, akkor egészen biztosan vissza kell fogni a tempót. Amúgy a diétád nem jó.
4/7 anonim válasza:
Fuss amennyit bírsz, aztán séta, mikor normalizálódik a legzésed újra... és így egy 40-50percet... aztán néhány hét és azt veszed észre, hogy nem állsz meg sétálni, pihizni,...
5/7 anonim válasza:
Csak fokozatosan. Kezdésnek ajánlom az "első 5 kilométerem" című edzéstervet. 6 hetes fokozatosan nehezedő, direkt kezdőknek készült.
6/7 anonim válasza:
Szia! Szívből gratulálok az elhatározásodhoz, az eddigi fogyásodhoz, nagyon ügyes vagy! A futást lassú tempóban kezd, eleinte csak kocogás lesz, de az is tökéletes. Ha úgy érzed megfulladsz és nem megy tovább, akkor gyors sétába válts át, majd fuss újra. A lényeg, hogy menj, amíg jól esik. Sokan nem tudják, de a gyors séta is nagyon hatásos. A futásra edzők egyébként azt szokták mondani, hogy eleinte olyan lassan fuss, vagy kocogj, hogy közben akár beszélgetni is tudj valakivel. Kitartást és jó sportolást kívánok!
7/7 A kérdező kommentje:
Igen ezek mind megvannak, csak annyira kifaradok tenyleg hogy utana megint egy idore elhatarozom hogy soha tobbet nem futok es ez egy rossz elmeny lesz es nagyon hamar feladom:( de koszonom az eddigi valaszokat, mindent kifogok probalni! :)
2021. márc. 17. 16:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!