Ha csak hétvégén edzek az is megfog látszani?
Nem tudom, milyen adottságokkal rendelkezel illetve mi a célod. 52es karod nyilván nem lesz,de talán feszesebb lesz a tested. Ha csak heti két nap van lehetőséged edzeni,az is töb,mint a semmi.
A párom látszana,ő nagyon mázlista,de utál sportolni.
Egyszer kapott tőlem egy 10 alkalmas úszásbérletet,mire lejárta,szép definiált lettek a felsőtestén az izmok,a feneke keményebb. Nyilván elmúlt , miután abbahagyta 🙂
2-es : arra utaltam,hogy vannak szerencsés alkatok,akiken minimális sport is hamar meglátszik.
Ráadásul az életkor előrehaladtával több energia egy szép forma elérése, legalábbis ezt tapasztalom magamon.
A kérdésből nem derül ki,hogy honnan indul,van e esetleg valamennyi túlsúly és hogy mi a célja,mit ért azon,hogy meglátszik?
Akár működhet a "szombat alsótest, vasárnap felsőtest" típusú felosztás. Ha így is el tudod végezni a fejlődéshez szükséges intenzitást és volument, továbbá jön a progresszió, akkor így is lehet fejlődni, pláne kezdőként, amikor még az ember három darab fekvőtámasztól is izmosodik. Nyilván a heti két egymás utáni edzésnap, többi napon pedig semmi, az nem túl optimális, valószínűleg tényleg nem fogsz így kiemelkedő formát összehozni, de miért ne működhetne?
"Valami bemelegítő gyakorlat nem kéne a testemnek? Ízületeim ne ropogjanak, vagy fájjonak?"
Ha fájnak az izületeid, akkor menj el orvoshoz vagy gyógytornászhoz. Ha meg egyébként nincsen semmilyen mozgásszervi problémád, akkor a tested készen áll a súlyzós edzésre. A lényeg a fokozatosság, és a szabályos technikai végrehajtás. Ne mindjárt az első hetekben ugorj neki görbe háttal a 120 kiló fölötti felhúzásoknak, meg a szaró kutya pózban történő guggolásoknak, és nem lesz baj. Tanulj meg edzeni szépen-finoman.
Miert ne lehetne?
En is igy szoktam. Ugyanugy fejlodok
"REN-GE-TEG szakcikket lehet olvasni a temaban"
Jöhetnek ezek a szakcikkek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!