Hogyan tudnám növelni a fehérjebevitelem, úgy hogy ne növekedjen (vagy ne nagyon) a kalóriabevitel?
Diétázom, a cél zsírvesztés ÉS izmosodás. A sporttal nincs baj, a kaja lesz a gond. Rájöttem, hogy szerintem nem eszem elég fehérjét, nem fejlődök úgy, ahogy szeretnék.
Hogyan tudnám úgy növelni a fehérjebevitelt, hogy továbbra is kalóriadeficitbe tudjak maradni?
"a cél zsírvesztés ÉS izmosodás" a kettő együtt még mindig nem megy
Amúgy meg 1,5-2g/tskg-al nem lehet mellélőni. Olvass többet a sporttáplálkozásról (is).
Egyértelműen a vöröshús a legjobb fehérjeforrás, emellett a jól bevált csirkerizs, halak stb szóval bármilyen HÚS, de ha van lehetőség akkor állati szerveket is ehetsz pl máj, szív stb. Tojásból nyugodtan megehetsz akár 10et is naponta, semmi bajod nem lesz. Az egyik legjobb fehérjeforrás és makrotápanyagokban is nagyon gazdag, hülyeség hogy felviszi a koleszterint és ettől bajod lesz.
Ezen kívül tejtermékek: túró vagy natúrjoghurt a legjobb (ehetsz mellé áfonyát vagy valami gyümölcsöt mézzel, esetleg kis zabbal), de ezekből se érdemes túl sokat, mert nem tesz jót a tesztoszteronnak. Talán meglepő de a magvakban is nagyon sok fehérje van: dió, kesudió, mandula ilyenek. Amit mindenképp kerülni kell: kenyér, műzli, cukor, szója, feldolgozott vegyszeres moslék kaják. Viszont zöldségeket is érdemes enni mindenképp, de elsősorban nem a fehérje miatt hanem a vitaminok, a rostok miatt hogy le tudja bontani a húst és lúgosítsa a szervezetet. Fehérje szempontjából a zöldségek nem a leghatásosabbak, de talán a bab és a borsófélékben van a legtöbb, meg a szójában, ami viszont káros a tesztoszteronnak szóval én kerülném ahol lehet. Nézz utána milyen kaják növelik a tesztoszteront, mert attól fogsz nőni (feltéve ha férfi vagy).
Zsírt rendszeres nagy súlyok emelésével jobban fogsz égetni, mint kardioval, de érdemes csinálni mindkettőt. A kardio leginkább a keringésnek tesz jót. A tesztoszteron növelésére leginkább a nagy és komplex izomcsoportokat megmozgató gyakorlatok a legjobbak: guggolás, deadlift, fekvenyomás, evezés. Ez a fogyásban is segíteni fog illetve nagyon fontos az alvás. Minimum 7-8 óra minőségi alvás. Dohányzás, pia, ecigi, üdítők, műkaják, csipsz, meki, minden ilyesmi nyilván hátráltatja a fejlődést, de néha megehetsz egy csokit, lehetőleg olyat, ami magas kakaó és alacsony cukotartalmú. Remélem segítettem. Sok sikert.
Fehérjeturmixot is ihatsz, edzés napokon 2-3, pihenőnapokon 1-2, reggeli előtt a legjobb meg nyilván edzés után, de nem kell rágörcsölni ha nem jutsz fehérjéhez közvetlenül edzés után pár óráig, főleg ha bereggeliztél 4-5 tojást. Én általában próbálok olyan fehérjét szerezni, amiben nincs édesítő meg ilyen adalékcuccok, bár nem egyszerű. Legjobb a whey tehát a tejsavópor, de van marhából készült por is csak borzalmas az íze. A plant proteinokat annyira nem ajánlom, mert nem szívódik fel olyan hatékonyan mint az állati eredetű, de a semminél talán az is jobb ha nincs más.
Lefekvés előtt egyél joghurtot vagy túrót, mert lassan felszívódó fehérje van benne szóval az beépül amíg alszol. Ezeken kívül vehetsz kreatint is, ami vízmegkötő szóval úgymond "felfújja" az izmokat, de nem leszel tőle gyengébb és a természetben is előfordul pl csirkében.
"A kettő együtt még mindig mehet. Csomó cikk van a neten."
Csak nem sokat jársz a shopbuilderen? Ott írkálnak ilyen f*szságokat..
Nem mehet a kettő együtt, sajnálom, hogy ezt most tudod meg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!