Mennyi a kaloria szuksegletem?
25F, 175cm, 90Kg.
Viszonylag izmos, de sajnos utobbi idoben sokat ettem, es igy kicsit el vagyok hizva. Tehat mackosnak nezek ki.
Le szeretnek menni 80kg ra vagy kicsivel ala.
Informatikus vagyok, sajnos sokat ulok a gep elott, heti 2-3x edzek. De most tavasszal ha tudok, mindennap fogok majd mozogni .
Nagyjabol mennyi kaloriaszuksegletem lehet, ha fogyas a cel?
Mindenhol mas erteket adott, alacsony aktivitast adtam meg.
Az energiaszükségleted kiszámításához szükséges a BMR értéked, ami az alapanyagcsere sebességedet mutatja. Az alapanyagcsere sebessége az energia, amit a tested csak az alapvető funkciók fenntartásához használ, ha az egész napot fekve vagy ülve töltenéd.
A következő képletet alkalmazva, a BMR-ed 1589 kcal.
BMR = 655 + (9.6 x súly) + (1.8 x magasság) – (4.7 x életkor)
Ha azt szeretnéd, hogy az étrendednek, és az életvitelednek köszönhetően a heti átlagos súlyvesztésed 1-2 kilogramm legyen, akkor az étrendednek körülbelül 500-1000 kalóriával kellene kevesebbnek lennie az energiaszükségletedhez képest minden nap.
Tehát a kalória bevitelnek napi kb. 1500-2000 kalóriára kell csökkennie, hogy elérjed a célodat. Azonban, mivel edzel rendszeresen, a kalóriaszükségleted valószínűleg kissé magasabb, de ennek előre meghatározása nagyon nehéz az egyéni szint és tevékenységek változása miatt. Emellett érdemes arra is odafigyelni, hogy az étkezéseid kiegyensúlyozottak legyenek és tartalmazzanak minden fontos tápanyagot.
1500 eleg keves
Multkor 2000 korul probaltam, de nem fogytam le jol.
Mi történt 2000-el?
De amúgy ezt neked kell kitapasztalnod, mi nyilván nem tudhatjuk jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!