Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez tobb mint a napi szukseglet?

Ez tobb mint a napi szukseglet?

Figyelt kérdés
2 barack, 1 kivi, fel zsömle fel marek pikans , olivaolajos túróval, egy nagy szelet görögdinnye, kb. 1O gambérarák paradicsomos szósszal, pici szelet grillezett hal, 4 nagyobb szelet parmezán sajt 2O szem olivabogyoval, egy kis szelet rétes.

2014. jún. 29. 02:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
23 L
2014. jún. 29. 02:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Meg van ez 2200 kalória?

Számolj utána!

Szerintem amúgy ez éppen elég.

2014. jún. 29. 03:15
 3/13 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Ez kb 1000 kalória (a hasamra ütöttem). Bár igazából mindegy, elég silány kaják. Meg azért a gambérarák is odavág.
2014. jún. 29. 09:16
 4/13 anonim ***** válasza:

2: egy 23L-nak aligha kell 2200 kalória a napi élethez. Az 1600 közelebb van, bár magasságtól és jelenlegi súlytól is függő...

Kérdező: www.kaloriabazis.hu

Ott ki tudod számolni, mennyi ez, kalóriára és tápanyagtartalomra is.

2014. jún. 29. 09:59
 5/13 Sowilo ***** válasza:

Hagyjátok már ezt a kalória dolgot:D Honnan tudjátok, hogy a kérdezőnek pontosan mennyi kell? Lehet hogy fizikai munkát végez, lehet hogy ülőmunkát, lehet hogy még 16 éves és napi 12 órát alszik, mert épp nyári szünet van...:D Lehet hogy vékony, lehet hogy izmos, lehet hogy hájas testalkata van. Ez mind változó... ja, említettem már, hogy nem kalóriaszükségletünk, hanem tápanyagszükségletünk van? Ha napi 3000 kalória kenyeret meg csokit eszel, abból csak zsír lesz, és nem tudsz vele mit kezdeni, ellenben ugyanennyi hús és zöldség még bőven diéta...

Egyébként elég kevés kaját ettél. Egészségtelen ezekből a zsömle, rétes, tejtermékek. Ezeken kívül mindenből egyél többet, akkor is ha ülő munkát végzel.

2014. júl. 1. 14:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo...koszi, tok ertelmes valaszt adtal es igazad van...de egy valamit nem ertek , es mar te vagy a masodik akitol hallom...miert nem egeszseges a zsomle ? legtobbszor teljes kiorleso es keves, maximum egy darab...egy reggelit nehez megoldani pekaru nelkul...oke , hogy vannak joghurtos muzlis napok de legtobbszor a felvagott vagy salata vagy barmi, de megiscsak egy zsomlevel...vagy van aki nem eszik pekarut ?
2014. júl. 4. 02:28
 7/13 A kérdező kommentje:
es a tejtermekek miert nem ? hiszen vannak nagyon jo minosegu sajtok ...es vegulis egy pici retes meg boven belefer vagy egy kis darab suti foleg reggelire , megiscsak energiat ad
2014. júl. 4. 02:30
 8/13 Sowilo ***** válasza:

A zsömle búzalisztből készül. A búza a gluténtartalom miatt problémás elsősorban. Emellett nem a legjobb szénhidrátforrás, magas glikémiás index(a teljes kiőrlésű csak picit alacsonyabb) miatt az inzulinszinted ingadozni fog, ami megnövekedett éhségérzetet okoz, nagy mennyiség esetén cukorbetegséget, de ez itt nyilván nem aktuális. Csak halkan súgom meg, hogy a joghurtos müzli semmivel sem jobb. Glutén ugyan nincs benne, viszont tejtermék igen...

Miért nem lehet a reggelit ilyesmi nélkül megoldani? Hasamra ütök: rántotta, főtt tojás, olajos hal pl salátával.

Rétes, süti stb. nem adnak energiát, ahogy a pékáruk sem. Cukor és liszt... maximum rövidtávon, de utána fáradtabb leszel mint előtte. Energiabevitelt zsírból érdemes megoldani. A koleszterintől ne félj, a gyógyszherbiznisz rémmeséje.

A tehéntej a borjúnak való. Az embertej a csecsemőnek. Felnőtt embernek mi való? Normális, szilárd táplálék, mivel van kifejlett emésztőrendszere, és fogsora. Mi van a tejben? Tejcukor: haszontalan, egyszerű szénhidrát, csak hízol tőle. Tejzsír: szintén nem tudsz vele mit kezdeni. Tejfehérje: az ember számára idegen, küszködik vele az emésztőrendszer. Kalcium: kár hogy nagyrészt fel sem szívódik... zöld leveles növényeknél nincs jobb kalciumforrás. Emberbe nem való állati hormonok: valamitől csak három mázsára kell híznia egy év alatt a kistehénnek...

2014. júl. 4. 21:48
 9/13 A kérdező kommentje:
Oke, sok dologban egyetertek...amugy leirnad miket szoktal enni altalaban ? milyen kombinaciokkal oldod meg , hogy finom legyen, ne maradj ehes es egeszseges is legyen ? kivancsi vagyok, hatha segit egy ket otlet...koszi elore is
2014. júl. 5. 01:30
 10/13 Sowilo ***** válasza:

Terem itthon paradicsom, paprika, padlizsán, chili, barack, meggy, szóval nekem könnyebb egy kicsit így nyáron:D

Ha leírnék mindent amit eszek, megtelne az oldal kapacitása. Csak kreatívnak kell lenni. Húsból legtöbbször szárnyas vagy marha, de megesik hogy hal... köretnek sült zöldség, vagy saláta(ezerféle létezik...). Ha kevés az idő, pl reggelire, vagy tízóraira eszek olajos magvakat aszalt gyümölccsel. De reggelre tojást szoktam általában, annak is rengeteg variációja van. De az is előfordul, hogy épp vega kedvem van, és lecsúszik napi 1-2 kiló zőccséggyümölcs:D Hogy ne legyen unalmas, rengetegféle fűszert használok. Zsírból sokat viszek be. Főként lenmag és olivaolaj öntetként, vagy fűszerezve mártogatósként, edzés előtt csak simán háromcentes pohárból... sütni mangalicazsírban szoktam, étolajat soha. Megesik hogy tepertőt nassolok.

Amint látod, szénhidrát csak zöldséggyümölcsből, gabonát cukrot egyáltalán nem eszek, eleinte nehéz volt, de már nem is hiányzik. Jelenleg 76kg vagyok, a testzsírom 8%. Betegséget régóta hírből sem ismerek.

2014. júl. 5. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!