Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha jobb fizikumom lesz,...

Ha jobb fizikumom lesz, kevésbé fogok izzadni?

Figyelt kérdés
Nagyon megizzadok például egy 5 km futásban. De tényleg nagyon. 1 hete kezdtem el edzeni, ha ilyen genetikám is van, hogy nagyon izzadok, ha edzettebb leszek, kevésbé fogok izzadni, nem?

2023. márc. 9. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:
A fizikum nem egyenlő az edzettségi szinttel és az állóképességgel, illetőleg az izzadás mértéke nem feltétlenül arányos az adott mozgásforma intenzitásával, de igen, ha javul az állóképességed, akkor jó eséllyel az izzadásod mértéke is csökken.
2023. márc. 9. 19:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Javulni fog nyilvan, de etrenden is mulik
2023. márc. 9. 19:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Fogytam nem keveset, javult az állóképességet is, de 5k továbbra is megizzaszt, pedig simán lefutok 10et is. Mondjuk egy lépcsőn felmenés legalább nem fullaszt ki.
2023. márc. 9. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
A cukor, fuszeres kajak, koffein, dohanyzas elengedese sokat javit rajta
2023. márc. 9. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem függ össze a kettő. Én is leizzadtam világ életemben eléggé bármilyen komolyabb edzéstől, mozgástól, főleg, ha meleg volt a terem vagy kint kánikula volt. 1 óra futás után már úsztam az izzadtságban télen az edzőteremben. De nyáron is ha kint fociztam akkor is ugyanez.
2023. márc. 10. 11:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!