A biciklizés növeli a súlypont emelkedést?
Figyelt kérdés
2023. márc. 9. 15:24
1/2 anonim válasza:
Nem, mert akkor már 2-szer ekkorát ugranék. Bár kb. együtt kezdtem a kosárlabdát és a kerékpározást is gyerekkormban. Fénykoromban 105 cm-es emelkedésem volt most 45 évesen 75 cm. És, még mindkettőt űzöm, de az ugrás a genetikámban volt, mert mikor elkezdtem "ugrálni" már akkor is nagyokat ugrottam a semmiből és utána "ugrálás" fanatikus lettem, szóval én , még ígyis azt mondom, ha csak bicikliztem volna és nem kosarazok illetve nem lenne genetikailag nagy "ugrókám", akkor biztos csak a bicajozás nem növelte volna semmit sem az emelkedésem.
2/2 anonim válasza:
Egyénfüggő. Emlékszem középiskolás koromban szabványos palánkon a hálót alig értem el először. Aztán elkezdtem futni, pár hónap alatt eljutottam oda, hogy le tudtam futni 1 órát megállás nélkül. Aztán próbálgattam, hogy elérem-e gyűrűt. Nos, igen, elértem, meg tudtam érinteni, bár zsákolni nem tudtam rendesen. A magasságom 180 centiméter, férfi vagyok, tehát zsákoláshoz elég alacsony. A bringázás is hatással lehet rá, főleg, ha sokat tekersz emelkedőn felfelé, ez erősíti a lábat. De a legjobb, ha edzőteremben elkezdesz lábra edzeni súlyokkal. Itt arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg a száraz izomtömeged épüljön és ne zsírt szedj fel, mert a zsírtömeg akadályoz az ugrásban, viszont mindenképp többet kellene enni az izomnöveléshez. Ehhez nem árt egy jó étrend. Mellette ne csak lábra eddz, hanem minden másra is. Továbbá gyakorold az ugrást rendszeresen. Így valamennyit biztosan lehet rajta növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!