Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám fejleszteni a...

Hogyan tudnám fejleszteni a súlypontenelkedésem? Valami jó eddzésterv?

Figyelt kérdés
Most 277centit érek el, 171 centis-en. Lehetőleg súlyzós eddzés nélkül legyen az eddzésterv mert ahoz még túl fiatal vagyok.
2023. jan. 7. 10:41
 1/1 anonim ***** válasza:
53%

Az az igazság, hogy fejleszteni nem sokat lehet. Valakiben vagy benne van genetikailag a nagy ugrás vagy edzhet rá amennyit akar, akkor sem ér el nagy eredményeket vele. Én gyerekkorom óta megszállotja voltam, hogy ugorjak mindig, ha megláttam valamit a magasban azt elakartam érni. A szobánkban anno 3 méter magasan volt a plafon és gyerekként ez motivált, hogy elérjem, amikor meg volt a kosárgyűrű volt a cél, majd a zsákolás és innen tovább. A csúcson 105 cm-es emelkedésem volt, ami nagyon korrekt, de még mai napig 70 cm az emelkedésem, ami 44 évesen is több, mint sok kategória. Simán zsákolok bármilyen figurát. Szóval, ha magamat nézem csak a gyerekkori fanatizmusomnak és a genetikának köszönhetem, hogy ekkorát tudtam/tudok ugrani, mert én azon kívül nem edzettem rá csak, annyit, hogy mindig ugráltam a magasba :D

A neten keringő edzéstervek csak becsapások és olyan emberek reklámozzák, akik alapból is nagyot tudnak ugrani... max 15 centit, ha tudnál javítani ezekkel a "csoda" edzésekkel, mint írtam vagy benned van, hogy nagyot tudsz ugrani vagy nincs.

2023. jan. 7. 11:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!