Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért fejlődök vissza?

Miért fejlődök vissza?

Figyelt kérdés

10 hónapja járok edzeni. Izmosodás a cél. 2-3 hónapja vettem észre , hogy elkezdtem stagnálni a fejlődésben , úgyhogy gondoltam januárban jobban odateszem magam. Számolom a makrókat , 500-as kalóriaplusszt lőttem be , 2g/tskg fehérjével , és beiktattam heti egy plussz edzést is. ( Így lett heti három ) Erősnek éreztem magam, tudtam emelni a használt súlyokon is, így a progresszió is megvan. Napi 8 óra alvás is stimmel. Ennek az lett az eredménye , hogy 2 kilót fogytam, 1,5 százalékkal csökkent a testzsírom, 0,5%-al pedig az izomtömegem.

Tud valaki segíteni mit csinálok rosszul ?

( még kreatint is elkezdtem szedni, ha mástól nem is, legalább attól felfelé kellett volna mennie a súlyomnak valamennyit)

2023. febr. 7. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
46%
500-as plusszal fogyott 2 kilót nekem ehhez már tényleg semmi türelmem, az okos mérlegedet pedig hagyd a francba
2023. febr. 7. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:

"500-as kalóriaplusszt lőttem be , 2g/tskg fehérjével"

Mindkettő feleslegesen sok.

"2 kilót fogytam"

Az nem fogyás. Ennyit egy átlagos és egészséges emberek testsúlya simán ingadozik egyetlen nap alatt is. Majd ha tartósan 3-4-5 kilóval mérsz kevesebbet, akkor kezdj el gondolkodni. Azokat a konkrét testzsír-százalékos meg izomtömeges százalékokat egyébként miből számoltad ki? Csak mert a világ legdrágább vizsgálatai sem képesek ilyen pontos képet adni az egyén testzsírjáról.

"kreatint is elkezdtem szedni, ha mástól nem is, legalább attól felfelé kellett volna mennie a súlyomnak"

Miért kellett volna?

2023. febr. 7. 13:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Kedves komment

Havi egyszer állok a mérlegre a teremben , hogy a tendenciát lássam . Nem másért . Itthon nincs is.

1000 kaloriaval fogyasztok többet mint tavaly nyáron , amikor szálkásítottam. Én se számítottam rá .

2023. febr. 7. 13:40
 4/6 A kérdező kommentje:

2-es, lehet hogy soknak tűnik , de ha nem fejlődök akkor mégse sok nem?

Havi egyszer állok rá a teremben a mérlegre . Valószínűleg nem mér pontosan , de mivel ugyanarra a mérlegre állok , ezért gondolom , hogy legalább a tendenciának látszódnia kellene rajta.

A kreatintol meg azért gondoltam, hogy plusszban lesz a mérleg , mert valamennyi vizet azért csak megköt.

Mintha bepörgött volna az anyagcserém. Nem kicsit.

2023. febr. 7. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:

"lehet hogy soknak tűnik , de ha nem fejlődök akkor mégse sok nem?"

Történetesen elcsúszhat a számolásod is, meg a táplálkozás mellett még rengeteg faktoron múlhat az ember stagnálás vagy visszafejlődése. Viszont még egyszer leírom, hogy szaros 2 kiló különbözet nem számít tényleges fogyásnak, pláne ha elmondásod szerint tényleg havonta egyszer méred csak magad.

"kreatintol meg azért gondoltam, hogy plusszban lesz a mérleg , mert valamennyi vizet azért csak megköt"

Vagy nem. 10-ből 5 egyén szervezetében semmit nem idéz elő a kreatin.

"Mintha bepörgött volna az anyagcserém"

Ez a jelenség a Femina.hu-n létezik, a valóságban a biológia nem így működik.

2023. febr. 7. 14:04
 6/6 anonim ***** válasza:

1. 500 kalória plussz az feleslegesen sok, nem beszélve a 2g/testsúéykg fehérjéről.

Bőven elég, ha szintentartásnyi kalória + 100-ra lövöd be a kalóriát, + 1.6g/testsúlykg fehérje.

2. Nem voltál 500 kalóriás plusszban, mert akkor havi 2kg jött volna fel rád (havi 1kg -> +~230kcal)

Ez által pedig a "vissza fejlődés", mint általad kifejezés, értelmét veszti, mert gyakorlatilag csak te hitted azt, hogy többletben vagy, azaz nincs hová visszaesni. :D

"Erősnek éreztem magam, tudtam emelni a használt súlyokon is, így a progresszió is megvan."

Ha úgy emeltél a használt súlyokon, hogy a kivitelezésed romlott, akkor az nem progresszió, ezt csak gondoltam leírom.

"kreatintol meg azért gondoltam, hogy plusszban lesz a mérleg , mert valamennyi vizet azért csak megköt."

Az emberek többségének a kreatin csak amolyan placebo, szóval simán lehetséges az, hogy semmit sem használt nálad. De mit gondoltál? Elkezded szedni a kreatint, és +3kgval többet fog mutatni a mérleg? Ez nem így működik.

Szimplán csak elszámolod a kalóriát, mert 500-zas többlettel fizikailag és biológiailag lehetetlen nem hízni 1 hónap alatt. Nem voltál többletben, ennyi a titok.

2023. febr. 7. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!