A Pedometer-lépésszámláló alkalmazás pontosan számolja a legyalogolt kalóriákat?
Figyelt kérdés
2022. dec. 22. 00:15
4/8 anonim válasza:
Ember, gondolkodj már! Abból, hogy lépéseket számol, honnan tudná, hogy mennyi kalóriát használ fel a szervezeted? A testtömegedet talán tudja, mert megadod neki. De nem tudja, milyen lépések, síkon aszfalton vagy épp 30%-os emelkedő egy nehéz hegyi terepen. Nem tudja a lépéseid hosszát, és hogy futás vagy gyaloglás, milyen technikával. Nem tudja hogyan hat rád, hogy ez neked kellemes séta vagy kiköpöd tőle a tüdőd, nem tudja a pulzusodat sem. Azt sem tudja, hogy mozgás nélkül mennyit fogyasztana a szervezeted, de még becsülni sem, mivel nem ismeri a testösszetevőid arányát (izom, zsír, stb.).
5/8 A kérdező kommentje:
Mindig sík terepen megyek, a testsúlyom és azt hiszem a magasságom is megadtam, gondolom ez egy támpont lehet a számlálónak. És így 150.4 kalóriat számolt nekem tegnap 5234 lépésre és 3 km-re. (Viszonylag nagyokat lépek mert nem vagyok alacsony) és közepes vagy gyors tempóban gyalogolok
2022. dec. 22. 08:11
6/8 A kérdező kommentje:
Így már valamivel pontosabb?
2022. dec. 22. 08:12
8/8 anonim válasza:
5:
Nem. Attól, hogy te síkon csinálod és sétálsz, nem biztos hogy az app pontosan ugyanezt becsüli, hiszen lehet hogy átlagos lépéseket számol, amiben vannak ilyen meg olyan lépések is. A távolságot meg lépések alapján becsüli, tehát továbbra sem tudni mekkorák a lépéseid. És persze semmit nem tud az anyagcserédről, a testösszetételedről.
Egyébként sincs értelme ilyen szinten precízen számolgatni, ha amúgy is csak ilyen keveset mozogaz egy nap. Ha fogyni akarsz, kb. becsüld meg, egyél annyival kevesebbet, hogy tuti kalória deficitben legyél, aztán a trendek alapján látod hogy alakul a dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!