Testtömeg növelés, illetve tetzsírszázalék hogyan?
Figyelt kérdés
Testzsír százalékom 15%, állítülag nagyon magas, 8 alatt normális. ez a védőnő és a tesitanár állapította meg. testtömegem kritikusan alacsony, de nem vagyok sovány. Éppen ezért szeretném csökkenteni a testzsír százalékomat és növelni a testtömegemet. Elég vékony vagyok, a bőrömön nem tapasztaltam zsírréteget. ha összecsípem a bőrt bárhol a testemen max 5mm vastag az egész a két ujjam között.2022. okt. 24. 13:05
1/6 anonim válasza:
Vagy félreértettél valamit vagy a tesitanár és a védőnő együtt idióták. A 15% teljesen normális, magyar viszonylatban kimondottan alacsony. 10% alatti ember ritka, általában tudatos étrendet tartanak vagy egyszerűen nem esznek. Testzsírszázalékot tudsz csökkenteni úgy, hogy minimális kalóriaplusszal izomtömeget növelsz, de az sok év kemény munkája.
2/6 A kérdező kommentje:
Az osztálytársaim átlaga 4%, a legrosszabb volt 18%, utána én 15%, egy másik 11 vagy 12, nem tudom, többiek meg min 6-5-4%.
2022. okt. 24. 13:23
3/6 anonim válasza:
Rosszul mérték. 4% rendkívül alacsony, nálatok minden csaj profi szertornász aki sose menstruál?
4/6 anonim válasza:
Nem is az a baj, hogy rossz a mérés, hanem, hogy 4%-os értékeket kapnak, és nem esik le nekik, hogy 4%-os testzsír nincs, annyival nem lehet élni. Akinek annyi van az vagy infúzión van mert bevitte a mentő az anorexiásat, vagy keményen szúrja magát a koksszal, mert testépítő versenyen van. De még ezek is csak átmeneti állapotok. Egy átlag magyar nő 25-50% között van, egy átlag magyar férfi 20-40% kötött. Ha te vékony vagy, akkor lehet, hogy 8-10%-on vagy, az már keményen átlag alatti érték. A lakosság 3-4%-a rendelkezik csak ennyi vagy ettől kevesebb zsírral.
5/6 anonim válasza:
vagy kamu a kérdés vagy valamit összekeversz/összekevertek.
nem derül ki a kérdésből, de azt fontos leszögezni hogy a nők testzsírszázeléka magasabb mint a férfiaké. ezzel semmi baj nincs, genetika.
az a 4% amit átlagra írtál az nőknél teljesen elképzelhetetlen, férfiaknál is maximum élsportolók számára elérhető de ott se mindegy a sportág, szertornászok a legszálkásabbak, ott van esetleg pár sportoló 4%-os testzsírral és sehol máshol.
6/6 A kérdező kommentje:
18F vagyok, hátha így könnyebb. semmi közöm a nőkhöz, külön vagyunk felmérve tesiből.
2022. okt. 24. 14:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!