Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Derékfájás. Mit tegyek?...

Derékfájás. Mit tegyek? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Nem rég magasból ugrottam le, és amikor leérkeztem, egyszerűen belenyilalt a fájdalom a derekam-csípőm fele. Amikor felálltam, nem bírtam ráállni, lépni sem tudtam. Azután sokat pihentem.

Most, 5 nap után még mindig ilyen szúró, nyilaló fájdalmaim vannak amikor laza mozgásokat végzek (leülök, lefekszek, lehajolok, sétálok), de ha pihenek előtte, akkor enyhe a fájdalom. De ha "megerőltetem" magam (futok, kocogok, ugrok, gyorsan/sokat sétálok), akkor elképesztően fáj, ráállni, lépni sem tudok, és amik eddig laza mozgások voltak, azok ilyenkor nehezek és elképesztően fájdalmasak, néha egyenesen ülni sem tudok.

-Ezt mivel lehetne elmulasztani?(Fastum géllel kenem most, hát, nem nagyon hatásos)

-Hétköznap, iskolában a tesi órától már most rettegek, ha laza futások/ugrásoktól fáj, ott mi lehet.

- Orvoshoz vagy ortopédiára el lehet ezzel menni, vagy ez csak egy sima húzódás/görcs/csípődés (stb...), amit hamar el lehet mulasztani ?

-Ha orvoshoz megyek, ad felmentést a testnevelés alól? (mert gondolom ezt mozgással nem lehet kihozni, mert ha már csak egy kicsit mozgok elkezd fájni)

Kérek valakit, segítsen/világosítson fel! 15/F

2010. szept. 26. 15:34
 1/2 anonim válasza:

De buta vagy!

Még akkor el kellett volna menni orvoshoz.Én a reumatológiát ajánlom,mert az van az ilyen fájdalmakra specializálva.De előbb a háziorvoshoz menj,mert azt hiszem,hogy beutaló kell hozzá.Ő majd tudni fogja,hogy hova kell fordulnod.

A fastum gél nem árt,sőt,ha van otthon flector tapasz,vagy por(esetleg mindkettő),azt is használd,mert segít a fájdalom enyhítésében.

Ami a testnevelés órát illeti,valószínű,hogy felmentést fogsz kapni,sőt,az is lehet,hogy pár napig suliba se kell menned.De azért ne éld bele magad!

Szóval,irány az orvoshoz!

Üdv:egy kórházi dolgozó.

2010. szept. 26. 15:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Akkor minél hamarabb elmegyek az orvosomhoz.
2010. szept. 26. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!