Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szálkásítás, izom növelés,...

Szálkásítás, izom növelés, egy szóval alak formálás, de hogyan? Részletek lent!

Figyelt kérdés

15 vagyok (64 kg 178 cm), és van rajtam némi felesleg. szeretném magamrol ezt lepucolni, ha nem is "100%"-osan szálkásra de normális kinézetűre. az izomzatom normális,bár oda is szeretnék gyúrni, mellkas,bicepsz,tricepsz stb.. egyszóval felsőtestre.Mit tanácsoltok?Étkezés, edzés, diéta stb..

Szerintetek kb egy év alatt milyen szintű eredmény érhető el? Ebben a témában tapasztaltaktól kérnék segítséget,de minden tanácsot nagyon megköszönök:)

2011. aug. 27. 01:58
1 2
 1/14 reptoid tudós 2 válasza:
0%
Szálkásításhoz sok halat kell enni.
2011. aug. 27. 02:04
 2/14 Teszto ***** válasza:
46%
ha izom tömeget is akarsz növelni megéri azzal kezdeni, kezdj el tömegetnövelni 6-8 hétig. ezt egy szalkasitas kövesse, ha elég az izomtömeg akkor rá is állhatsz a sima sulymegtarto edzésre miután kellő képpen leszáradtál, ha nem akkor ismét tömegnövelés. Diéta mindenképpen kell. Tömegnöveléshez a napi szükséges tápanyagtol többet, a szalkasitashoz kevesebbet, a sulymegtartóhoz pont annyi tápanyagot kell bevinned. ennek utánna tudsz olvasni ,hogy mennyire van pontosan szükséged vagy fordulj szakemberhez. tömegnövelo edzédst és szalkasitast is talalsz neten böven, azokbol összerakhatsz egy sajátot, vagy megintcsak szakember.
2011. aug. 27. 04:41
 3/14 anonim ***** válasza:
20%

Ha valaki hülye valamihez minek pofázik bele? 6 hét tömegnövelés? Tömegnövelő, szálkásító, súlymegtartó edzés? Mi van? Pont annyit amennyit felhasználsz? Qrva nagy isten vagy ha ezt te tudod.

Kérdező te meg vágd le a lábad a p*csába, minek az neked.

2011. aug. 27. 07:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Baszod haver ez a magasság és súly még kevés is! és te még lepucolnád magadról? ne már! ezek után meg gyúrnál felsőtestre? tudod te mit akarsz egyáltalán? én 71kg vagyok és 173 magas aza mondhatni sovány de én akármit csinálok nem hízok, de nekem így jó! viszont neked azt tanácsolom először is döntsd el mit is akarsz?! sovány gebe maradni vagy kigyúrt lenni..
2011. aug. 27. 09:08
 5/14 TOMAtm ***** válasza:
énis azt javaslom h először kezdj kicsit tömeget növelni.nem olyan nagy baj ha jön mellé kis zsír is,de az izomtömeged legyen több(könnyebb utána 'szálkásítani',testzsírszázalékot csökkenteni)az izomzat használja fel a kalóriákat szóval ha kevés az izomzatod keveset is használsz fel és relative nehezebben fogsz 'lepucolni' valamit magadról.
2011. aug. 27. 12:26
 6/14 Teszto ***** válasza:
100%

04:41 vagyok.

Javaslom olvasgass kicsit, utánna a dolgoknak mielött leszólsz másokat.

Tudományos kísérleteket folytattak a ,,megfelelő'' edzés kapcsán. Bár nem létezik olyan gyakorlat vagy ismétlésszám ami minden embernek tökéletes, mivel minden egyed más tulajdonságokkal rendelkezik, mégis mondhatjuk, hogy a kevés ismétlés szám nagyobb súllyal, az emberek többségénél izomtömeg növekedést eredményez még a magasabb ismétlés szám szállkásodást. Mindenkinek be kell lőnie ezeket az értékeket magának és annak megfelelően edzeni attol függően éppen melyik státuszban van.

Kajával kapcsolatban pedig.. már már magamat érzem kellemetlen helyzetben, mivel ez még csak nem is felsőoktatás hanem gimnáziumi tananyag.. de biztos más dolgod volt. Az emberi szervezetnek energiára van szüksége amit a táplálék oxidációjával nyerunk. Van egy alap szükséglet ,ami az alapvető folyamatokhoz kell. Ha ennyit beviszel életben maradsz. erre jönnek még rá az extrák' pl a sport. Kor, suly,magasság, sport intenzitása alapján, ki lehet számolni egy körülbelüli értéket amire szükséged van. ha ettöl kevesebbet viszel be akkor a szervezeted kényszerítve lesz arra,hogy zsirt égessen, ugyanis ( lehet hogy neked ez is ujdonság) a zsir raktározott energia. ilyen formában készül fel a szervezet az esetleges étkezés kimaradasokra.Ha viszont felesleges energia jut be, akkor azt elraktározza a szervezet zsir formájában,a fennt említett okból kifolyólag.

a következő biológia óráért már számlázni fogok...

2011. aug. 27. 19:48
 7/14 reptoid tudós 2 válasza:
...értitek... hal... szálka?
2011. aug. 27. 19:54
 8/14 anonim ***** válasza:
17%

ma 19:48

qrva okosnak hiszed magad te kis balf@sz, nem baj nyomasd a szerencsétlen hülyeségeid te nyomorék.

2011. aug. 27. 20:35
 9/14 Teszto ***** válasza:

akkor meséld már el nekem, hogyan gondolod Te?

kíváncsi vagyok milyen kép alakult ki a Te fejedben az emberi szervezetről és működéséről

2011. aug. 27. 21:26
 10/14 anonim ***** válasza:
6 hét az semmi, nem tömegnövelés. Ha teljesen más edzéstípusokkal lehet ugyan olyan eredményt elérni, akkor van tömegnövelőnek, szálkásítónak kinevezhető edzés vagy a kaján múlik? Mondd már el, hogyan számolod ki mennyi tápanyag kell pontosan, hogy ugyan annyi legyen, mint amennyit felhasználsz.
2011. aug. 27. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!