Mit szedjek, ha tartósabb izmot szeretnék?
Sosem tudtam hízni, hiába sportoltam. Mai napig bármit megehetek, nem megy.
Két hónapja elkezdtem otthon edzeni, de semmi eredménye. Utána kis ideig látszik, de már másnap olyan, mintha el sem kezdtem volna. Ha meg kihagyok egy hetet, totál visszaépül az egész.
Néztem, mindenféle porok vannak, de nem tudom hol kezdjem. Nem akarom felfújni magam, de ha jönne kis plusz, egészségesebbnek tűnnék, vagy legalább látszódna, hogy van egy kis izmom, már elégedett lennék.
Ha igaz amit leírsz és tényleg képtelen vagy súlyt felszedni bármennyit eszel, akkor férges vagy. Menj kivizsgálásra.
De valószínűleg nem így van, egyszerűen túlbecsülöd a bevitt tápanyagot és nem edzel rendesen. Izomépítéshez elsősorban fehérjére van szükséged: hús, bab, borsó, tejtermékek ami biztosan van a boltban. Ezekből több. Ha otthon edzel, csináld rendesen, nézz az interneten edzésmódszereket.
Mennyi a napi kalóriabeviteled? Mekkora kalóriatöbblet szükséges ahhoz, hogy a testsúlyod növekedjen? Hány gramm a napi fehérjebeviteled? Mióta tartod a progresszív súlyzós edzés alapszabályait?
Ha már magukat a kérdéseket sem érted, akkor neked nem "porokra" van szükséged (amik túlárazottak, átverések, de legalább nem is tudod, hogy mire használhatók), hanem tudásra, információra, tanulásra, mert se az edzéssel, se a táplálkozással kapcsolatban nem vagy képben. Amíg a tudás nincs meg fejben, addig mitől fejlődnék, pláne két hónap alatt, ami időben nulla. Amíg a tudás nincs meg fejben, addig inkább minőségi élelmiszerekre költsd a pénzed (az is bőven elég kiadás a mai inflációban), ne kamu porokra.
Tartósabb nem lesz semmitől az izom, csak a mozgástól.
Porozni lehet, csak nem sokat fog érni, mert nem izmot építesz belőle, hanem elhasználod az egészet mozgás közben, mert keveset kajálsz.
A kaját semmi sem helyettesíti, a por csak segít kiegészíteni.
De itt lehet tán otthoni edzés alatt olyan mozgások vannak, amitől 50 év alatt sem nőne semmi izom.
Én is ilyen vagyok, tudok ugyan izmot építeni, de ahhoz olyan sokat kell ennem, amit nem bírok huzamos ideig tartani. Egyrészt anyagilag is nagyon sok, másrészt nem esik jól sokat enni, nekem a napi max. 2000 kcal a kellemes, annál többel órákig fáj a gyomrom, annyira teli vagyok.
Szóval nálam jojózni szokott, pár hétig gyarapszik a súlyom, aztán megunom a zabálást és visszafogyok. Próbálj meg 3-4 ezer kalóriákat enni naponta, hidd el, jönni fog fel izom, csak kérdés mennyi ideig bírod majd ezt tartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!