Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Erős izomláz ellen valami?

Erős izomláz ellen valami?

Figyelt kérdés
Még múlthét pénteken a suli második napján természetesen egy dupla tesi órával kezdtünk ahol végig futottunk sprinteltünk stb. Azóta az egész lábamban fájdalmas izomláz van. A tanár nem melegített be minket valószínűleg attól. Többször nyújtottam, maszíroztam a fájdalmas helyeket de semmi... valaki valami ötlet? ( nem vagyok túlsúlyos ha ez számítana valamit)
2022. szept. 7. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"A tanár nem melegített be minket valószínűleg attól."

Nem ettől. Ha az izmaid nincsenek hozzászokva az adott mozgásformához, akkor ha hirtelen megadod neki azt emelet intenzitással, akkor természetes, hogy a résztvevő izomcsoportokban izomláz fog kialakulni. Ettől függetlenül szánalmas, hogy 2022-ben még mindig ott tart a magyar testnevelés oktatás, hogy bemelegítés, nyújtás, mobilizáció, gyógytorna, erősítés nulla, de nyári szünet utáni első órán már lehet Cooper tesztet futni. A mi időnkben is kimerült a tesis bemelegítés pár darab vállkörzésben és két kör indiánszökdelésben, de az kemény, hogy ez még mindig nem változott semmit. Na mindegy.

Sajnos nem tudsz mit tenni, extrémebb esetben az izomláz simán letarthat egy-másfél hétig is. Pihentetés, jeges víz, nyújtás, hengerezés, masszázs. Nagyjából azok, amiket eddig is csináltál.

2022. szept. 7. 21:29
 2/3 anonim válasza:
0%
Nehogy már egy kis izomlázat ne lehessen kibírni. Csak várj...elfog múlni magától
2022. szept. 8. 02:40
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Vegyél be magnéziumot. Illetve edz rá. Az a legjobb izomláz ellen. Én is van, hogy nem bírok mozogni edzés után, végem van másnap is. Aztán másnap edzés, pláne nem bírok mozogni. A bemelegítés kín, de aztán szépen javul és edzés végére 100%-os megint. 💪 Úgyhogy yes. Menj el futni. Fájni fog, de hidd el, a végén jó lesz.
2022. szept. 8. 04:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!