Melyik saját testsúlyos gyakorlatokat ajánjátok?
Olyat keresek, amit két naponta végeznék el, fél órában, és a teljes testet átmozgatja.
A célom, hogy egy kicsit sportosabb kinézetű és fittebb legyek, eddig gyakorlatilag nem volt semmiféle mozgás az életem része már jó ideje, viszont nem vagyok elhízott, a testsúlyom normál, illetve kicsit vékony vagyok.
Ezeket találtam:
Nem kell sok gyakorlat, a lényeg hogy a teljes testet átmozgassa és ne legyenek nehéz gyakorlatot. Melyiket javasoljátok?
Köszönöm.
Fél órában koncentrálj az összetett gyakorlatokra: fekvőtámaszok, hasizom (hasprés, felülés, esetleg plankek a mélyebb törzsizmokra), guggolások, húzódzkodások.
Kondiparkban alacsony rúdon tudsz saját súlyos evezést is végezni.
Később, ha megerősödtél, lehet mindent variálni. A fekvőknek ezer változatuk van, lábra meg mehet a bolgár guggolás, pisztoly guggolás. Egy jó gumikötéllel szinte mindent tudsz nehezíteni is.
Súlyzók nélkül nehéz lesz bicepszezni vagy vádlizni, de nyilván az ilyen edzésnek nem is az a célja, hogy havonta méregesd magad a centivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!