El merjek menni edzeni edzőterembe?
Sziasztok! 25 éves lány vagyok, sajnos erősen túlsúlyosan (163 cm 104 kg). Sok sok év alatt csak gyűltek a kilók, sosem foglalkoztam magammal, étkezési zavarral küzdök sokféle probléma miatt.
De most eljött az a pont amikor belátom hogy ez így nem élet és sürgősen változtatnom kell. Igyekszem odafigyelni arra hogy mit mikor és hogyan eszem, fokozatos áttérni az egészséges életmódra, ehhez szerencsére nagyon sok segítséget és tanácsot kapok a dietetikus barátnőmtől, és sokat olvasok, tanulok erről az interneten is.
Szeretnék elkezdeni mozogni is, persze eleinte csak kisebb, alkatomnak megfelelő mozgásformákat pl séta, kímélő tornák, de szeretnék elkezdeni edzőterembe járni.
Viszont nagyon szégyenlős vagyok és nem szeretem magam, félek hogy kinéznének, csúfolnának kinevetnének stb, az pedig nem hiányozna a beteg lelkemnek.😄
Mit gondoltok, érdemes lenne belevágnom? Vagy majd csak amikor már fogytam valamennyit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Persze, hogy érdemes belevágnod. Ha teheted, fogadj fel egy edzőt aki egy jó étrendet is össze tud neked állítani ami nélkülözhetetlen az edzés mellé.
Sok sikert!
Sziasztok!
Bevallom őszintén, azóta csak tolódott a dolog, közbejöttek munkahelyi, párkapcsolati problémák stb.
Szóval igyekeztem helyrerakni egy kicsit a mentális és lelki egészségemet.
Múlt héten viszont elkezdtem, már 2x voltam edzőteremben. A testvérem a segítségem és az “edzőm”, valamint a motivációm is, ő már évek óta sportol, terelget engem is most ezen az úton és nagyon motivál is. Szigorú edzőm lett. :D
Természetesen óvatosan vesszük a dolgokat, hogy le se sérüljek, és ne is menjen el a kedvem tőle már az elején.
Eddig nagyon pozitív a tapasztalatom, kedvesek mosolygósak voltak akikkel eddig találkoztam, és tényleg mindenki a maga edzésével foglalkozik, egyáltalán nem bámul vagy nevet ki senki. :))
A későbbiekben még beszámolok majd itt a fejleményekről, valamint köszönöm mégegyszer mindenkinek a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!