Hogyan nyújtsak vagy mit csináljak ha mind a két lábamban izomláz van?
Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 18:33
1/2 anonim válasza:
Mindig gyakorlat előtt/után kell rögtön alaposan lenyújtani,akkor legközelebb egyáltalán nem lesz.
1.egyik lábat magad elé teszed nyújtott térddel,úgy,hogy csak a sarkad legyen a talajon,lábfejet visszafeszíted magad felé-ezt úgy tudod megoldani,hogy a másik lábadat térdben behajlítod-és persze lábcsere
2.egyik lábadon állsz,másik lábadat keresztezed a combodnál,megtartod a kezeddel a bokánál fogva és felfele húzod a csípőd irányába-ez is váltottan
3.szintén egy lábon állsz,másikat behajlítod a fenekedhez hátra és a kezeddel felfelé húzod.
Igényel egy kis állóképességet,de kivitelezhető :)
Remélem érthetően írtam le.Nekem ez mindig használ,szerintem hatásosabb nyújtás nincs.Legközelebb ha azonnal csinálod ezeket,akkor megelőzheted az izomlázat.
2/2 ttomi5 válasza:
Nem nyújtással nem előzheted meg az izomlázat.Extrém terhelés hatására(illetve minden terhelés hatására csak gyorsan visszaállnak)megrövidulnek az izomrostok-és itt nem az összehúzódásra gondolok-és szalagok és ezek maguktól nem azonnal állnak-lazulnak vissza, erre(is) használjuk a nyújtást.Nyújtást csak meleg izomzattal, végzünk, a szettek között, de inkább egy gyakorlat végeztével. amennyiben sportágspecifikus s kérdés úgy tedd fel, mert eltérő a megközelítés. A fent említett a súlyzós tréningre vonatkozik.az izomlázat masszázzsal enyhítheted, és hagyd, hogy regenerálódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!