Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Árulja el nekem valaki, hogy...

Árulja el nekem valaki, hogy miért kocognak vagy futnak az emberek a nagy forgalmú utak mellett ? Nem tudják, hogy rosszabbat tesznek, mintha nem futnának ?

Figyelt kérdés
2022. aug. 5. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Arra gondolsz, hogy lélegzik be a káros anyagot? Ha igen, akkor sajnos elárulom, hogy mar falu helyen se sokkal jobb a levegő minősége, mint a Hungária körúton.
2022. aug. 5. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek van ideje egy futás kedvéért kiutazni a városon kívülre, ahol tisztább a levegő.
2022. aug. 5. 15:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Még akkor sem, ha rosszat tesz magával ? Igaz sportos és izmos lesz, de tüdőrákos.
2022. aug. 5. 16:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyannyira lesz tüdőrákos, mint aki nem jár el futni, de nagy forgalmú út mellett lakik. Meg ma már tényleg általánosan szar a levegő minősége.

Egyébként linkelj tanulmányt vagy kutatási anyagot, amely bizonyította azt, hogy a forgalmas út mentén futó egyének között magasabb a tüdőrák kockázata! Szerintem nincs ilyen study.

2022. aug. 5. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A gond nem a kocogó emberekkel van, hanem a forgalmas utakkal, és azokkal, akik közlekednek rajta és szennyezik a levegőt. Ha nem közlekednének, nem lenne probléma.
2022. aug. 5. 17:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Study nincs csak logika ! Ha fut valaki megemelkedik a pulzusa ezáltal gyorsabban ver a szív és ezáltal a belélegzett levegő áramlása is gyorsabb lesz. A véráramba bekerült káros anyagok lerakódnak. Jobban jár mindenki, ha otthon tornázik. Ja ! És még az aszfalton futásról nem is beszélve ! Nem igazán tesz jót a kemény talajon való futás, hiszen ezért vannak futópályák.
2022. aug. 5. 17:16
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

"Nem igazán tesz jót a kemény talajon való futás, hiszen ezért vannak futópályák."

Na erre vonatkozóan viszont van study, ami megcáfolta ezt a bullshitet. Ami negatív hatással bír az izületrendszerre futás szempontjából, az a rossz technika, a rossz cipő, a rossz edzésterv, a gyenge bemelegítés, a gyenge flexibilitás/mobilitás és a fokozatosság hiánya. Az aszfaltnak semmi kimutatható köze nincs a hosszútávú porckopáshoz, vagy hasonló diszfunkcióhoz.

"Study nincs csak logika ! Ha fut valaki megemelkedik a pulzusa ezáltal gyorsabban ver a szív és ezáltal a belélegzett levegő áramlása is gyorsabb lesz. A véráramba bekerült káros anyagok lerakódnak. Jobban jár mindenki, ha otthon tornázik."

Értem én, hogy te parasztlogikával megfejted a világot, de ez konyhabiológia a részedről, ráadásul a következtetés is nettó baromság, amit levonsz. Szerinted ki a veszélyeztetettebb? Az, aki a forgalmas út melletti lakásában él éveken (vagy egy komplett életen) keresztül? Vagy az, aki forgalmas út mellett fut? Beszédes vizsgálati összehasonlítás lenne, de erről sem készült tanulmány.

Te meg akarod ideologizálni magad számára, hogy miért jó otthon ugrálni, meg földön fetrengeni YouTube-os torna videókra ahelyett, hogy valami komolyabb mozgásformát válassz?

2022. aug. 5. 17:36
 8/11 anonim ***** válasza:
17%
7. Te figyelj már, ha ennyire nincs hatása annak, hogy szapora légzéssel ott vagy a közlekedő autók mellett, akkor te miért nem hajolsz oda egy autó kipufogójához, és lélegzed be onnan, ami kijön belőle? Hiszen erről sem írtak tanulmányt, hogy nem tesz jót!
2022. aug. 5. 17:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Környezetmérnök diplomával mondom, hogy ha fúj a szél, esetleg eső után vagyunk és kicsi a forgalom, egész egyszerűen nem nagy a légszennyezettség még egy hatsávos út járdáján sem!!! Ha be van dugulva, szélcsend van, eleve szmog van, akkor jobb 1 utcával beljebb menni.

Amúgy a községek fűtésszezonban valóban rosszabbak. Most meg pláne rosszabbak lesznek. Nem, nem ugyanolyanok, simán rosszabbak, mert nem is tisztulnak feltétlen, pláne ha például völgyben fekszenek.

2022. aug. 6. 19:29
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom. Akinek felemelő érzés retekben futni, csinálja. Tekintsünk el akkor a káros vonaltól. Én, mondom én, biztosan nem futnék egy zajos, retkes, büdös forgalmas úton. Az nekem nem kikapcsolódás vagy öröm.

Ugyanúgy nem járok horgászni olyan helyekre ahol fél méterre egymástól b. $$ák a rezet, meg a szembelévő rámdobálja a szereléket. A kijáratnál meg halat árulnak.

Szval nem tudom mennyire jön le a hasonlat.

Csupán A halfogás öröme, illetve lehetősége nem tud levinni egy közeli a fenti paraméterekkel rendelkező helyre.Mert nekem az nem elég. Ha Nincs lehetőségem elmenni távolabb inkább nem megyek.

Van aki meg mindezt lexarja mert neki a lényeg hogy fogjon valamit, akármilyen körülmények között is.

2022. aug. 8. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!