Futással miért csak ennyi kalóriát éget el a szervezet?
Ezt nem értem, a napokban elkezdtem futni. Eldöntöttem, hogy életmódot váltok 90kg vagyok, és 80kg-ra szeretnék lefogyni. Ma összeírtam, hogy miből mennyit ettem. Többet nem tervezek, max este valami könnyű kis kaját például futás után egy kis zacskó 100g-os sós ropit, utána vizet inni és pihenni.
Ma ennyi ételt ettem meg: [link]
~2000kcal ha jól értelmezem.
Mindössze csak ennyit kellene futnom az oldal szerint: [link]
240p Konkrétan 4 órát kellene futnom, hogy 2581kcal-t elégessek és kb. 500kcal-al deficitben legyek? Biztos, hogy ez így és valami nincs elrontva mert ez így elég hülyén hangzik.
Szerintem nézz utána, miröl van szó!
Az 500 kcal deficit NEM AZT JELENTI, hogy az ÖSSZES bevitt kalóriához képest, hanem a súlytartáshoz szükséges kcal-mennyiség minusz 500 kcal.
Mivel semmi konkrét adatot nem adtál meg magadról, ezért csak teoretikus értékekkel tudom szemléltetni:
Az életben maradáshoz - testhömérséklet fenntartása, szív-tüdö-vese, egyéb szervekmüködése, emésztés, stb - alapesetben 1300-1600 kcal szükséges a magasságtól és súlytól függöen.
Erre jön rá a napi aktivitáshoz szükséges energia (alapfogyasztás) - evés, ivás, állás, ide-oda menés, munka, sport, stb - ami igen eltérö lehet, de átlagos esetben 1800-2500 közötti érték legalább.
Ez utóbbi az, amit 500 kcallal lehet csökkenteni fogyás céljából.
Mivel az nem derül ki, mennyi az alapfogyasztásod , ezért nem lehet tudni, hogy a 2000 kcal sok vagy kevés, de ha feltételezzük, hogy ez pont annyi, amivel se nem hízol, se nem fogysz, akkor legalább 1500 kcalra van szükséged, azaz max. 500 kcalt kellene futással elégetni.
Neked nem az egesz elfogyasztott kaloria mennyiseget plusz 500kaloriat kell sportolnod hogy deficitben legy.
Elso lepes annak meghatarozasa hogy a szervezetednek a lezfenntartashoz egy atlagos napodon mennyi kaloriara van szuksege. Ha ez mondjuk 2000 es te 2000et eszel akkor stagnalni fog a sulyod. Ha emelle sportolsz valamit ahol egetsz 400kaloriat akkor maris megindul szep lassan a fogyas.
Ha 2000re van szukseged de 1500at viszel be etellel akkor sport nelkul is fogyni fogsz, de ez nem valami egeszseges mod. Ezert kell sportolni es ugy osszeaalitani az etrended hogy a mozgas miatt legyel deficitben.
Erre vannak a dietetikusok
Kérdezö: lehet, hogy van olyan terület, amihez többet értesz, mint az 1-es (de nem feltétlen biztos), viszont a kalóriaszámoláshoz egyértelmüen ö ért jobban.
Normális ember ilyenkor megköszöni a segítséget, és nem kezd okoskodni, pattogni, hanem elgondolkodik, megpróbálja felfogni amit írtak neki és utána megfogadja a jó tanácsokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!