Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá ?

Hogyan kezdjek hozzá ?

Figyelt kérdés
167cm és 62 kg vagyok jelenleg. Egy éve született meg a második gyerkőc és maradt pocak ami inkább zsír le ülök és réteges mint a szalonna 😅 nah ettől szeretnék meg szabadulni. Minden tanácsot szívesen fogadok. Túl sok testmozgast nem csinálok. Konkrétan egy db fekvőtamaszt nem bírok meg csinálni. Ezen változtatni akarok. Annyi mindent látni a neten h bele zavarodtam. Full kezdőknek mit ajánlotok akár diéta(csirkemellbol es karajbol fozok leginkabb) és itthoni testmozgast. Kezdetben mennyi ido legyen az edzés stb. Rosszindulatú kommentre nem válaszolok! Köszönöm előre mindenkitől.
jan. 15. 08:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Kalóriaszámoláson alapuló étrend, és bármilyen erősítő vagy állóképességi mozgásforma, amit szívesen végeznél hosszútávon.
jan. 15. 08:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első leírta. Bar kaloriat szamolni teljesen felesleges ha anelkul is tudod tartani a sulyod, mert a sulyod egeszseges. Ha pedig nagyon edzel ugyis ehesebb leszel es az eleg lesz izomepitesre.

Minden étkezésben legyen fehérjeforrás, az elég lesz izmot epíteni. 80-90 gr esetedben. De tok felesleges szamolgatni hacsak nem vajas kenyeret reggelizel meg mézes kalácsot vacsorázol akkor meglesz a fehérje.

Sportból meg bármi amit szívesen csinálsz. Ideálisan el kéne járni valahova (bárhova) azzal kiszakadsz a hétköznapokból, jobban tudsz koncentrálni és konzisztensebb lesz. Ha pl csoprotos órára mész tuti lesznek ismetlodesek es abbol mar fogod latni a fejlodest.

Terembe is mehetsz ha ahhoz van kedved, az elejen mindenkepp edzovel hogy megtanuld az alapokat.

De youtubeos videok is lehetnek. Csak olyat valassz amit vegig tudsz csinalni vagy majdnem vegig. Ha mar vegig tudod, mehet egy egyel nehezebb. Pl ha honapokig ugyanazt csinalnad, nem fejlosnel csak szinten tartanal

jan. 15. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:
(Kieg: ülve az anorexiásoknak is zsirosnak tunik a hasuk. Ez nornalis)
jan. 15. 10:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Reggelihez 90%-ban van kenyer. Általában fél kilós kenyérből 2szelet. Ehhez jön vagy tükör tojas sült sonkával paradicsommal ,vagy meg csinálom szendvicsnek. Van hogy tejet iszok és kakaós kekszet eszek reggel ha később tudok enni és már be fogadja a gyomrom . Ebédre pedig mindig húsos étel van . Délután nem nagyon szoktam enni. Mert az ebéd kb 1- 2 óra Vacsorára az pedig amit ebédre ettem . Szóval van baj itt az evéssel amúgy.
jan. 15. 10:28
 5/5 tothp ***** válasza:

A kenyérhez: most hallottam, hogy ha a kenyeret felszeletelve mélyhűtőbe teszed egy éjszakára, majd felengedve eszed, a hideg hatására a szénhidrátok egy része rezisztenssé válik. Vagyis kevesebb szívódik fel a szervezetbe. A végeredmény, hogy kevesebb az össz bevitt energia.

Minimális cukor és édesítőszer bevitel. Főleg folyadék formájában kerülendő. Nekem azt mondták: "szokj le az édes ízről, mert ami nem cukor de mégis édes, az ugyanúgy átveri a szervezetet, mintha tele lenne kalóriával"

jan. 19. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!