Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 8 km séta egy héten 3-4 nap...

8 km séta egy héten 3-4 nap jó lenne így kezdésnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék fogyni, és ezt pont bele tudnám építeni a mindennapi életembe gondok nélkül. Sétáról van szó, nem kocogás, nem futás. Emellet persze az étrendemre is figyelek, eddzek is, kalóriadeficit stb.

2022. júl. 30. 22:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Igen, bár ettől fogyni még nem fogsz, de egészségmegőrző szempontból mindenképpen kell.
2022. júl. 30. 22:35
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Tempós sportgyaloglás még nem menne? Nordic walking?
2022. júl. 30. 22:54
 3/13 anonim ***** válasza:
44%

Tulajdonképpen minden jó amivel kalóriát éget az ember és mozog.

Mondjuk a sima sétával nekem az a gondom, hogy forgalmas utak közelében, várásokban tulajdonképpen nem különösebben egészséges a szmogot szívni. Illetve a beton/aszfalt rendesen gyilkolja a térdet, ízületeket.

Szerintem érdemesebb túrázni, teljesítménytúrákra is eljárni. Ott is 15-20 idővel 30-as távokra. Az még az a táv amibe átlag ember sem hal bele, viszont már érződik hosszú távon. Plusz talaj puhább nem öli meg a lábat és a levegő is friss.

2022. júl. 30. 23:09
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
Természetesen fogsz fogyni, mivel kalóriát éget, és ahogy hozzászoksz, nő az állóképességed, egyre gyorsabban fog menni, és többet fogysz.
2022. júl. 31. 00:10
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
#4 nem a kalóriaégetéstől fogy az ember, hanem a kalóriadeficittől. Sétálhatsz te napi 10 órát is, ha nincs meg a deficit, egy dekát nem fogsz fogyni.
2022. júl. 31. 00:12
 6/13 anonim ***** válasza:
37%
Nyilvánvaló, hogy nem fogja az elégetett kalóriákat utána megenni! A plusz testmozgás kalóriadeficit! Fölösleges időrabló kötözködés volt!
2022. júl. 31. 00:16
 7/13 anonim ***** válasza:
48%
Miért is nyilvánvaló? És milyen utána?
2022. júl. 31. 00:21
 8/13 anonim ***** válasza:
51%

#5 Oké nagyokos, az azért marhára nem mindegy, hogyan oldod meg a kalória deficitet.

Koplaltatod magad mondjuk 1.500 kalóriával, vagy elmész mozogni és cserébe fogyaszthatsz 2.000 kalóriát.

A szervezet számára sokkal egészségesebb egy relatív normális mértékű tápanyagbevitel, aminek egy részét a mozgástól felgyorsult anyagcserével be is építi a szervezet.

2022. júl. 31. 00:37
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem időpocsékolás.

Eszméletlen kevés kcal-t égetsz, kb. 300 kcal-t ír nekem a Samsung Health vagy akár a Strava ilyesmi sétára, vagy még annyit se. Ez a vacsorának vagy a reggelinek is max. a fele. Alig több a semminél.

Ezzel párhuzamosan mozgásnak is nulla. Illetve az elején még számíthat, de akkor is mondjuk nem árt egyre inkább gyorsulni, de később semmi.

Nem segít szívnek, tüdőnek, izmoknak.

Javaslom az úszást (kitett fejes mell TILOS!), az elliptikus trénert, a túrázást (hegynek fel, le, majd ismét hegynek fel), a kocogást/futást (ésszel csinálva NEM fogod utálni és nem is káros), a kerékpározást. Vagy akár a steppert, aránylag olcsón veszel egyet és otthon használod egy film, sorozat, videó előtt, ezzel is magasabb pulzust érsz el, mint a sétával.

A fogyás pedig a kalóriadeficiten múlik, de ezt nagyrészt étkezéssel érheted el. Én voltam 70 kilós a 162 centihez heti 5-6 óra sporttal és vagyok 52 kilós (ami már kevés és szerintem csúnya is) úgy, hogy mostanában kevesebbet sportolok (most pl. azért, mert a futóedzőm kardiológiai szakvéleményt kért nem teljesen negatív EKG lelet miatt).

A fehér kenyeret, burgonyát, fehér rizst és "sima" tésztát mindenképpen dobd ki otthonról is és az étrendedből kompletten. Bulgur, barna rizs, édesburgonya, hajdina, köles, kuszkusz, párolt zöldségek, saláta.

Tökömkivan

Nincs olyan szmog, mint gondolod! Illetve soktényezős, de nagyon nem igaz, hogy 4-6 sávos út = szmog. Nem egyenlő, szerencsére.

2022. júl. 31. 12:52
 10/13 anonim ***** válasza:
24%

"Szerintem időpocsékolás."

Nem az.

"Eszméletlen kevés kcal-t égetsz, kb. 300 kcal-t ír nekem"

Az a 300 kalória a napi bevitel 10-15%-a. Az azért nem olyan kevés.

"Nem segít szívnek, tüdőnek, izmoknak."

Dehogynem segít...

"Nincs olyan szmog, mint gondolod!"

Ja...nincsen... Nincs miről beszélni.

2022. júl. 31. 14:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!