Lehetséges, hogy holnap (de a héten biztosan) Cooper-t futunk a suliban. Mit csinálhatnék, hogy ne merüljek ki?
A helyzet az hogy nekem igen pocsék a kondícióm (gyakorlatilag minden téren, de ebbe ne menjünk bele) és tavaly is Cooper-futástól leírhatatlanul kimerültem, mire letelt a 12 perc. Mivel az borzalmas volt, nem szeretném újra átélni, de egyszerűen nem tudom, mi a fenét tehetnék, hogy ne merüljek ki már 3-4 perc után...
tényleg mindent megtettem, amit megtehettem, hiszen nem futok gyorsan (bár lehet hogy ez pont inkább baj)
Egyébként ha ez számít valamit, általában 1500-1800 m között szoktam futni.
16/f (bár lassan 17 leszek)
(ja és kérlek, ne ilyeneket írjatok, hogy sportoljak rendszeresen, mivel ezt elégszer mondták már nekem :) )
Szia!
Legelőször gondolj arra, hogy SIKERÜLNI FOG!!! Ezt mondogasd magadban, koncentrálj, sajnos a negatív gondolatok vonzzák magukkal a bajt, de ha picit pozitívabban állsz hozzá, meglátod jobb lesz az eredményed!
(és ez nem csak a sport területére igaz:))
Cooper előtt egy órával egyél egy kis energiát adó kaját: lekváros kenyér pl. tökéletesen megfelel a célnak. Utána megehetsz 1-2 szem szőlőcukrot is.
Hát a futás része...kezd kocogással, és fokozatosan a végére gyorsulj föl. Ha nem bírod, állj meg és a lehető leggyorsabban sétálj. Pihentél így egy picit, utána tudod folytatni. Lényeges még, hogy lassan ne kapkodva vedd a levegőt és egyenletesen. Orron be szívod, szádon kifújod. És egy trükk: miután kifújtad, még fújj rá egy picit, így még több levegő megy ki, könnyebb a futás. Ha szabad, akkor nyugodtan használj zenelejátszót, állítólag egy gyorsabb ütemű zenénél 13 %al jobban teljesítenek futásnál. Az már más kérdés, hogy a füleknek vajon árt e:D
A ruhád legyen kissé testhezálló, de szellőző. A cipőd pedig jó minőségű. Ne trappolva fuss, inkább úgy mintha lopakodnál:D Először a sarkad érintse a földet.
Futás után igyál, és kapj be néhány szőlőcukrot. Sétálgass, így nem lesz rosszul.
Sok sikert, majd számolj be, hogy sikerült:)
Egy órával tesi előtt 2-3 banán;)
Gyors felszívódású szénhidrát, kondi előtt nagyon fel tud dobni. Vagy betöltessz vmennyi kreatint addig :D.
Meg előtte lévő nap nyújts le.
Fú a középiskolai cooperről nekem is csak rossz élményem van. Én sem bírtam sose. Van aki elájult közben....én nem , én végigfutottam , de mindig utolsónak értem be.
Gondolj valami szépre miközben futsz, mit fogsz csinálni. Én pl mindig azt mondogattam: Istenem adj erőt, adj erőt,,,:) ja és csigatempóban futottam én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!