Rövidebb és hosszabb távú futás előtt hogy érdemes bemelegíteni?
Változó, hogy mekkora mennyiséget futok. Mivel most volt egy hosszadalmas sérülésem, 3-4km futással fogom újrakezdeni, és idővel megint elmegyek 10-15km-ig. Sajnos a bemelegítés sosem volt az erősségem, inkább csak lötyögtem, picit nyújtottam, aztán uzsgyi, valószínűleg ennek is köszönhetem, hogy összeszedtem egy izomhúzódást.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy milyen gyakorlatokat és mennyi ideig érdemes csinálni futás előtt. Azt is vegyétek figyelembe, hogy most pl. újrakezdésnél a 3-4km futás a max, amit ki fogok szedni magamból, tehát nem akarok nagyon lefáradni előtte.
Érdemes az egész testet bemelegíteni,tetőtől talpig.A normálnál kicsit intenzívebb mozdulatokat téve, különféle formában.De ne nyújtásokat végezz.A bemelegítés célja az hogy felkészítsd a tested a terhelésre,amit kapni fog.És egy futásnál minden porcikád dolgozni fog.De az nem jó ha nincs bemelegítve egy izom és lenyújtod.A nyújtásokat a futás végeztével csináld.Szintén tetőtől talpig.
A bemelegítést követően az első 500-600 méter még azért laza futás legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!