Ha egy erősítő és cardio edzést kombinálok, akkor mindegy melyikkel kezdem?
Vagy pl érdemes előbb az erősítést elvégezni a súlyzókkal, és utána kocogni vagy biciklizni mondjuk?
Vagy a sorrend nem számít?
Bemelegítés szempontjából én sose láttam értelmét fiziológiai szempontból az edzés előtti 5-10 perces kardiózgatásnak. Ettől nem leszel bemelegítve. A bemelegítés gimnasztikát, mobilizálást, dinamikus nyújtást és hengerezést kell, hogy jelentsen. Ha ezek megvannak, akkor pont nem a futópadon való 5 perces lépkedésen fog múlni a bemelegítésed.
Amúgy meg alapszabály, hogy a súlyzós edzés után végezzük a kardió mozgásformát, amennyiben a súlyzós edzés élvezi a mindennapjainkban a prioritást. Nyilván egy úszónál más lenne a helyzet, de ebbe most ne menjünk bele.
3-as és Kérdező
Elnézést,nem voltam pontos,szóval a gimnasztikai bemelegítés mellé mehet 5-10 perc kardio.Helyettesíteni nem fogja a bemelegítést,a vérkeringést fokozza,az izmokhoz és egyéb szervekhez több oxigén jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!