120-130-as pulzussal végzett kardióedzést más szervezete sem érez meg?
Idétlen kérdés esetleg, kellene valami személyi edző-féleség, csak az idő és pénz.
A COVID előtt jellemzően keveset sportoltam, zömében otthoni erősítés, kis kocogás (2-5 km-ek) és néha bicajozás, ritkán túra. Amúgy brutálisan rossz volt az erőnlétem, olyannyira, hogy másoknak is feltűnt, a fele orvost javasolt, a másik fele nem hitte el, hogy tényleg ilyen hamar és ennyire lihegek.
A COVID óta megvan a heti 3-4, olykor 5-6 órányi edzés.
Az elmúlt kb. 1 évben vettem észre azt, hogy a kb 120-130-as pulzussal végzett kardió (pl taposógép, gyors gyaloglás, futópadon enyhe emelkedőn gyaloglás) kb semmi a szervezetemnek, szinte semmit sem érzek.
Tehát elsősorban nem az történt, hogy adott tevékenység adott intenzitású végzésére alacsonyabb a pulzusom - még mindig nyápic vagyok. Hanem az, hogy kell a 140-155, akár 160-as zóna ahhoz, hogy érezzem, hogy mozogtam.
Sőt, tegnap futottam 10 kilométert, a hagyományos (220-életkor és annak 70-80%-a az aerob) számítás szerint túl magas pulzussal, de találtam a Semmelweis oldalán valami más kalkulátort, az alapján tök okés. A lábizmaim maguk megérezték kicsit, nem vészesen, de összességében nem voltam fáradt, sőt, mintha még több energia lett volna bennem, mint előtte. Sőt, a 9,5 kilométernél, amikor messzebb voltak az emberek, elkezdtem szavalni, és sikerült, csak nem emlékeztem tovább a versre (ha valaki látott egy hülyét magában szavalni, amikor azt hitte, senki se hallja, az én voltam).
(2 szívbillentyűm nem zár jól, az orvos szerint nem befolyásolja az állóképességet, de nekem ezt nehéz elképzelnem. :'D)
Mások is kb így működnek?
N
Tényleg nem érzem annak. Stepperezek néha mostanában is videónézés vagy egyéb közben és 40-50 perc múlva nagyon unom, de ennyi.
Nekem zsírégetésre csak a kajára való figyelés vált be. Sőt, most végre csökken a testzsírszázalékom, de az is normálisabb evés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!