Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik jobb az edzőteremben?

Melyik jobb az edzőteremben?

Figyelt kérdés

Ha van 1 2 3 számú gép és úgy csinalom a gyakorlatot hogy 123123123 vagy ha 111222333?

Szóval csak egy gépnél maradjak és csináljak 3 ismétlést vagy inkább váltogassam és úgy csináljam?

Remélem érthető voltam.

2022. febr. 17. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy adott gépnél végezd el a munkasorozatokat és utána menj tovább. Nem mellesleg azt nem is nagyon tűrnék el, hogy te befoglalsz egyszerre 3 gépet.
2022. febr. 17. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon gyakorlat függő, most egy szuper szettet hova sorolnál? Mármint így az egésznek nem sok értelme van.
2022. febr. 17. 20:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Vidéken vagyok nem foglalok el semmit szerencsere. De köszi a választ
2022. febr. 17. 20:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak azert kerdeztem mert lattam hogy szemelyi edzo 123123123 sorozatot csináltat szóval 3 ismétlés 3 különböző gepen felváltva es ezert merult bennem fel a kerdes hogy melyik a hasznosabb
2022. febr. 17. 20:23
 5/10 anonim ***** válasza:

"Nem mellesleg azt nem is nagyon tűrnék el, hogy te befoglalsz egyszerre 3 gépet." Gépeknél ez még nem is annyira gáz. A kedvencem az, amikor a csávó egyszerre van a guggoló keretben, a fekvenyomón, a T-rudas evezőn, a húzódzkodón, a hiperhajlítón és a scott padon. Egyiknél egy törölköző, másiknál egy shaker, harmadiknál egy telefon, negyediknél egy csuklószorító (és így tovább), hogy meg legyen jelölve a területe, nehogy véletlenül más is tudjon edzeni.

Amúgy ennek az 123123 metódusnak tényleg semmi relevanciája nincs. Egyszerre egy mozgásmintát csinálj, majd ha az a mozgásminta megvolt, akkor térj át a következőre. Ezekben a szuperszettezős, kicsit crossfit típusú edzegetésekben én nem hiszek, pláne nem naturálban és pláne nem izomépítési céllal. Tudom, hogy valakinek beválik, de tízből kilenc embernek nem fog.

2022. febr. 17. 20:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszia választ
2022. febr. 17. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mi a cél, mekkora a súly. Én edzővel edzek, néha simán, néha szuperszettekben. Szuoerszett általában akkor ha nagyobbat emelünk.
2022. febr. 17. 22:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Az hogy izmosodjak. A héten kezdtem el edzeni még csak, de mindenből nagyobb súlyt kevesebb ismétlést csinalok.

De akkor a tegnapi edzésem nem ment a kukába azert mert szuperszetteket csináltam ugye?

2022. febr. 18. 06:38
 9/10 anonim ***** válasza:
9%
De, ez így működik. Egy edzés kuka, úgyhogy az egész fejlődésed kuka. Ennyi. Soha többet nem leszel izmos. Sajnálom.
2022. febr. 18. 06:41
 10/10 anonim ***** válasza:
50%
Ha több gyakorlatot végzel párhuzamosan, gyorsabban le lehet tudni az edzést. Ha idő szűkében vagyok én is így szoktam. Amíg az egyik izomcsoport dolgozik, a másik pihen. Ha az a célod, hogy minél több izomcsoportot megdolgoztass adott idő alatt, ahhoz ideális lehet ez a módszer. Gyors átmozgatáshoz, hosszabb kihagyás után formába hozáshoz, vagy szálkásításhoz szintén jó. Három gyakorlatnál többet nem csinálnék azért párhuzamosan. Hátránya, hogy így nem fogsz tudni akkora súlyokkal/ellenállásokkal dolgozni mint ha passzív pihenőt tartanál, de ez nem is mindig szempont.
2022. febr. 20. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!